Meer corona besmettingen in Nederland dan in Spanje in 24 uur tijd

Meer corona besmettingen in Nederland dan in Spanje in 24 uur tijd
Beeld: 123rf (aangepast)

Meer corona besmettingen in Nederland dan in Spanje in 24 uur tijd

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het komt niet vaak voor en als je kijkt naar de omvang van de landen en het aantal inwoners dan is het opvallend te noemen dat er in de afgelopen 24 uur van dinsdag op woensdag meer corona besmettingen of positief op corona geteste personen werden gemeld in Nederland (17 miljoen inwoners) dan in het 12 keer grotere Spanje (47 miljoen inwoners).

Volgens de dagcijfers van het RIVM kwamen er in Nederland van dinsdag 23 op woensdag 24 maart 7.624 nieuwe op corona positief geteste personen bij. Dat is meer dan wat het Ministerie van Volksgezondheid in Spanje meldde want daar kwamen er van dinsdag op woensdag 7.026 nieuwe geïnfecteerde personen bij.

Wat betreft corona-doden is er echter wel een groot verschil want terwijl het RIVM in Nederland spreekt over 31 sterfgevallen van dinsdag op woensdag, is dat aantal in Spanje veel hoger met 320 corona-doden in 24 uur tijd.

Wat betreft het aantal corona-ziekenhuispatiënten is dat in Nederland volgens het RIVM op woensdag 2,187 personen waarvan er 625 met Covid op de intensive care liggen. In Spanje is het aantal corona-patiënten nog steeds hoog met 7.806 personen waarvan er 1.855 met Covid op de intensive care liggen.

De corona-incidentie is met deze nieuwe dagcijfers in Spanje iets gestegen naar 132,22 op 100.000 personen in de voorbije 14 dagen terwijl dat dinsdag nog 128,71 was. In Nederland steeg het reproductiegetal naar 1,11 wat betekent dat 100 besmette personen het virus overgeven aan 111 anderen.

Op de website van het Europees Centrum voor ziektepreventie en bestrijding wordt echter geschreven over een corona-incidentie in Spanje van 146,61 op de 100.000 personen de voorbije 14 dagen terwijl dat voor België 328,42 is en voor Nederland zelfs 402,93.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.