skip to Main Content
Voor het eerst sinds jaren weer een dansende beer gezien in Murcia

Voor het eerst sinds jaren weer een dansende beer gezien in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

beer1MURCIA – Volgens een Britse online nieuwssite hebben inwoners van de regio Murcia tijdens een middeleeuwse markt in Loa Alcazares een dansende beer gezien. Het is voor het eerst sinds jaren dat deze vorm van vermaak gezien wordt in Spanje. Het is niet helemaal zeker of het laten dansen van deze dieren überhaupt verboden is in Spanje maar schokkend is het wel in deze tijden.

Maar, er worden nog steeds stieren gedood voor vermaak van duizenden Spanjaarden (al wordt dat aantal wel steeds minder) en huisdieren worden te gemakkelijk op straat gezet of erger nog in bossen achtergelaten. Daarnaast is het niet zo lang geleden dat er aapjes werden verkocht op de Ramblas van Barcelona dus geheel onverwacht komt het zien van dansende beren ook weer niet. Vooralsnog is er slechts een deelstaat, te weten Catalonië, waar circusvoorstellingen met dieren verboden zijn.

Een Britse vrouw die lid is van de Beren Stichting in Spanje maakte de foto van een bruine beer aan een riempje die over de middeleeuwse markt liep als vorm van vermaak. Het is volgens de Britse online nieuwssite de eerste keer sinds 2007 dat er meldingen zijn binnengekomen van dansende beren in Spanje. Toen werden er beren gezien tijdens markten in Sevilla en drie Siberische beren in een circus in Granada – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken