skip to Main Content
Britten kopen vanwege de Brexit steeds minder woningen in Spanje

Britten kopen vanwege de Brexit steeds minder woningen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Nadat een kleine meerderheid van de Britten koos voor de Brexit is het aantal verkopen van woningen onder deze bevolkingsgroep gedaald in Spanje. Weliswaar is Groot Brittannië nog steeds de grootste markt wat betreft het kopen van woningen in Spanje maar het aantal gekochte woningen door Britten is wel steeds minder aan het worden. Helaas levert dat geen koopjes op voor de Belgen en Nederlanders die een Spaanse woning op de kop willen tikken.

De Britten zijn nog steeds goed voor 19% van alle verkochte woningen aan buitenlanders in 2016. Na de keuze voor de Brexit daalde dit percentage echter steeds verder met 6% minder dan in 2015. De Britten zijn daarnaast goed voor 2,5% van alle woningverkopen samen in het land wat meer is dan de nummers twee en drie, te weten de Fransen en de Duitsers die samen nog geen 1% van het totaal hebben.

Aantallen

Van het totaal verkochte woningen in 2016 werd 13,25% gekocht door buitenlanders, iets meer dan de 13.18% in 2015. 86,75% van de woningen werd gekocht door Spanjaarden zelf, een 14% meer dan in 2015. In aantallen hebben we het hier over 403.743 gekochte woningen door Spanjaarden en 53.495 woningen die werden gekocht door buitenlanders. De woningprijzen stegen in 2016 met 6,6% ten opzichte van 2015.

Britten

Naast het feit dat de Britten minder woningen kopen zijn er ook veel die juist hun woningen te koop zetten omdat ze naar Groot Brittannië terug gaan. Normaal zou men denken dat dit goed nieuws is voor o.a. Belgische en Nederlandse potentiële kopers van Spaanse woningen maar gezien het feit dat over het algemeen de smaken verschillen klopt dit niet helemaal. Degene die er wel van profiteren zijn de Duitsers die vaak wel Britse woningen opkopen.

Nederlanders en Belgen

Nederlanders en Belgen houden over het algemeen van strakke, moderne woningen die het liefst bij de kust liggen die gekocht worden als tweede woning en in sommige gevallen als eerste woning. De Britten vinden het echter niet erg om tussen de 10 en 20 kilometer van de kust verwijderd te gaan wonen in oudere woningen die uiteraard vaak goedkoper zijn en landelijk gelegen zijn.

Uiteraard zijn er uitzonderingen maar de meeste Nederlanders en Belgen die een tweede woning kopen willen graag zo dicht mogelijk bij de kust zijn en daarnaast niet ver weg van de belangrijkste dagelijkse benodigdheden zoals restaurants, bars, bezienswaardigheden en supermarkten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Natuurlijk Theo
  Maar voor wie mijn commentaar hier al langer volgt geen verrassing.
  Totaal plebs vind ik het . Wandelende schilderijen, zich totaal niet aanpassend, hooligans bij tenten met grote TV schermen, ze lichten hotels op, eenmaal terug in het VK, en steeds drinken met alle ellende van dien.
  Opzouten! En snel graag!

  1. Dit gaat op voor 95% van de Britse bevolking. Gelukkig zijn er de enkele waar je je niet hoeft over te schamen.

 2. Vraagje: is er een relatie tussen Brexit en het kopen of verkopen van woningen door Britten?
  Volgens het artikel zijn ze goed voor 19% van de verkochte woningen. Maar hoeveel is dat dan gedaald in vergelijking tot andere jaren?
  De Britten waren al eerder dan veel anderen op de kopersmarkt. Mijn ervaring is dat als mensen oud worden ze toch vaak weer naar hun geboorteland willen terugkeren. Zelf kocht ik ook een huis van een oud Engels echtpaar dat gezondheidsproblemen kreeg en heimwee naar de regen in Engeland……

 3. Goed zo, dan zijn wij eindelijk eens verlost van die mensen dat zij nog steeds de wereld regeren. Stom allemaal, en daar is maar een antwoord op, naar het Oosten richting jullie zogezegde heiligdom van wij beheren de wereld. Heb een tip Easy Jet

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken