skip to Main Content
Ikea opent nieuwe tijdelijke winkelruimte in het centrum van Madrid (foto’s)

Ikea opent nieuwe tijdelijke winkelruimte in het centrum van Madrid (foto’s)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De hoofdstad van Spanje heeft de primeur met de eerste Ikea Temporary winkel. Het gaat hier om een tijdelijke winkelruimte die in eerste instantie voor de komende zes maanden geopend zal zijn en gelegen is in een van de belangrijkste winkelgebieden van Madrid, de Milla de Oro in de calle Serrano 55. Het gaat hier om een nieuw concept waarmee Ikea de grote meubelzaken die het bedrijf buiten de steden heeft meer naar de mensen toe wil brengen.

In oktober 2016 probeerde Ikea al iets nieuws in Spanje met de pop-up winkels in Madrid en Barcelona waarbij er gedurende een gelimiteerde tijdsperiode en in het kader van het 20-jarig jubileum in Spanje diverse nieuwe en exclusieve producten te verkrijgen waren. Dat bleek een succes en Ikea denkt erover om dat ook dit jaar weer te gaan doen en in wellicht ook andere steden. Tegelijkertijd wil Ikea met het nieuwe Ikea Temporary de winkels dichter bij de klanten brengen door voor een bepaalde tijd winkels in de centra van steden te openen, te beginnen met Madrid.

Slaapkamers

De eerste Ikea Temporary winkel wordt geopend in het centrum van Madrid aan een van de belangrijkste winkelstraten van de stad, de calle Serrano nummer 55. Hier zal op 900 vierkante meter van alles en nog wat te zien zijn wat te maken heeft met slaapkamers. Het is onmogelijk om alle Ikea artikelen in een kleine winkel te plaatsen en dus heeft men ervoor gekozen zich te concentreren op slechts een segment, in dit geval alles wat met de slaapkamer te maken heeft zoals bedden, nachtkastjes, dekbedden, kussens, overtrekken etc.

Café

Er komen veel nieuwtjes in de tijdelijke winkel zoals het laten personaliseren van dekbedovertrekken en kussens ter plaatse (klaar terwijl je wacht) of het laten lakken in de kleur die jij wilt van bedden en nachtkastjes. Ook zal er een “intelligente kast” zijn die de bezoekers laat zien hoe je het beste een kledingkast kunt indelen en komt er een klein café waar je de typische Ikea lekkernijen kunt krijgen.

Zes maanden

In eerste instantie is het de bedoeling om slechts gedurende zes maanden deze Ikea winkel te openen maar dit kan eventueel verlengd worden indien het een succes is, iets wat ongetwijfeld wel zal gebeuren. Ikea sluit bij een succes ook niet uit dat men met dit concept naar andere steden zal trekken zoals Barcelona, Málaga, Valencia etc. Ikea heeft ruim 1,5 miljoen euro in dit project geïnvesteerd en het biedt werk aan 30 personen.

Online verkoop

Sinds vorig jaar september/oktober is het mogelijk in Spanje om online op de website de Ikea artikelen te kopen waarna deze tegen een bepaald bedrag thuisbezorgd worden of klaargemaakt kunnen worden waarna de klant ze zelf dient op te halen in een Ikea. Volgens Ikea is de online verkoop een succes en vormen deze manier van verkopen nu 3% van de gehele omzet, een percentage wat men uiteraard probeert te verhogen door onder andere de online winkel beter te maken, iets wat volgens velen overigens wel nodig is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken