skip to Main Content
Grappige Spaanse uitdrukkingen les met acteur Antonio Banderas (video)
La Opninión de Málaga

Grappige Spaanse uitdrukkingen les met acteur Antonio Banderas (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

La Opninión de Málaga

MÁLAGA – Wie kent hem nu niet, de Spaanse uit Málaga afkomstige acteur Antonio “Zorro” Banderas. Op 26 april begint op National Geographic de uitzending van de serie Genius waarin Banderas de rol speelt van de schilder en kunstenaar Pablo Picasso. De wereldberoemde acteur is Spaans en daarom werd hem gevraagd om in het Engels enkele vertalingen en tekst en uitleg te geven van diverse populaire Spaanse uitdrukkingen.

Het is een grappige Spaanse les geworden waarin Antonio Banderas op video in het Engels enkele typische Spaanse uitdrukkingen probeert uit te leggen. Zelf moet hij ook lachen om de vertalingen want laten we eerlijk zijn “me cago en la leche” is in het Engels erg lastig om te omschrijven. Zo zijn er wel meer: “estás alobao”, “eres un encogío” of “ser la leche” die een vreemde omschrijving hebben in het Engels, laat staan in het Nederlands 🙂

De video is onderdeel van de reeks “Slang School” van het Amerikaanse magazine Vanity Fair waar eerder ook al de Mexicaanse actrice Salma Hayek, de Schotse acteur Gerard Butler of de Amerikaanse acteur Mark Wahlberg en Reese Witherspoon op video tekst en uitleg hebben gegeven over typische uitdrukkingen.

Hieronder twee video’s die met het Spaans te maken hebben, de nieuwe video van Antonio Banderas en de video van de actrice Salma Hayek die Mexicaanse uitdrukkingen (die soms niets met het Spaans te maken hebben) probeert uit te leggen. Banderas doet het echter het leukst van allemaal. Ken jij deze uitdrukkingen al?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken