skip to Main Content
Wijziging in politieke kleuren in Alicante opent eindelijk de deuren voor een Ikea
123RF

Wijziging in politieke kleuren in Alicante opent eindelijk de deuren voor een Ikea

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

123RF

ALICANTE – Wellicht komt er goed nieuws voor de inwoners van de provincie Alicante nu de gemeente van die stad een nieuw politiek bewind heeft gekregen nadat onder andere de burgemeester moest opstappen. Dankzij deze wijziging kan het gebeuren dat de Ikea eindelijk kans gaat zien om een eigen winkel in de provincie te openen, iets waar al jaren over gebakkeleid wordt.

De nieuwe burgemeester van Alicante, Luis Barcala, heeft meteen na het overnemen van de “macht” in Alicante laten weten dat zijn team er alles aan gaat doen om de Ikea naar Alicante te halen. Het gaat hier om een project waar men al diverse jaren mee bezig is maar wat, ondanks het enorme verlangen van het Zweedse meubelconcern om in Alicante en winkel te openen, maar niet van de grond kwam vanwege politieke problemen.

De onderhandelingen over de Ikea in Alicante staan al maanden stil en bevinden zich op een dood spoor wat wellicht door de nieuwe politieke kleur in Alicante een nieuw leven kan krijgen. Ondertussen is Ikea al op zoek gegaan naar andere mogelijke bestemmingen binnen de provincie daaraan geen gebrek is overigens, te denken valt aan Elche of Finestrat waar we al eerder over schreven.

Ondanks de mogelijkheden van Ikea om ergens anders buiten de gemeente Alicante maar binnen de provincie een winkel te openen, heeft het winkelconcern altijd de stad Alicante in het achterhoofd gehouden. De nieuwe gemeente wil opnieuw met de vertegenwoordiging van Ikea rond de tafel gaan zitten en concrete plannen gaan maken want, zo zegt de nieuwe burgemeester, het proces duurt nu al veel te lang.

Het oorspronkelijke plan van Ikea omvat een winkel van 42.000 m2 waar 500 mensen een baan zouden kunnen krijgen. De Ikea zou dan bij het zogenaamde Rabassa gebied moeten komen waarbij er ook andere winkels rondom de Ikea gebouwd moeten worden. Ikea zelf heeft echter ook interesse in een winkel in Elche aangezien dit dicht bij een grote stad ligt en dichtbij het vliegveld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken