menu: rubrieken, zoeken & meer

De 10 beste stranden van Spanje

De 10 beste stranden van Spanje
Beeld: Freepik

De 10 beste stranden van Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje heeft met meer dan 5.000 kilometer kustlijn niet echt een gebrek aan stranden. De vraag is echter, wat zijn de mooiste, beste en populairste stranden. Er zijn vele lijstjes met de beste stranden van Spanje en ook wij willen een lijstje samenstellen van beste stranden voor dit jaar (2019), geïnspireerd door de lijst van de website Tripadvisor.

Als je naar Spanje op vakantie gaat dan zul je ongetwijfeld wel een strand bezoeken en Spanje heeft er daar meer dan genoeg van. Van de enorm overvolle en drukke stranden bij de populaire badplaatsen tot de stranden die rustig en stil zijn. Spanje heeft van alles wel wat en dus is het moeilijk om een goede lijst van de beste stranden samen te stellen.

Tripadvisor heeft echter miljoenen gebruikers die hun meningen geven, ook over de stranden in Spanje. Aan de hand van die meningen kan Tripadvisor bepalen wat, volgens de leden van dit sociale netwerk, de best gewaardeerde stranden zijn. Ook voor 2019 heeft Tripadvisor weer de Travelers Choice bepaald met de onderstaande top 10:

Playa de la Concha / Pixabay

1. Playa de La Concha

Het is niet de eerste keer dat dit strand in San Sebastian in Baskenland de top 10 lijst van beste stranden in Spanje aanvoert. Ook in de 2019 editie weet het strand aan de Atlantische Oceaan weer de nummer een positie te krijgen. Het zandstrand is 1.350 lang en het water is over het algemeen kalm.

Playa de Ses Illetes / Wikimedia

2. Playa de Ses Illetes

Dit 450 meter lange zandstrand op het Balearen eiland Formentera is net zoals de nummer 1 vaak hoog in de top 10 lijstjes te vinden als het gaat om beste stranden in Spanje. Playa de Ses Illetes is niet het breedste strand en ook niet het langste (450 m) maar het is zeker een aanrader als je op het eiland bent. Het is er echter, met name in de zomer, erg druk.

Playa de Muro / Wikimedia

3. Playa de Muro

Dit populaire strand is gelegen op het Balearen eiland Mallorca en bestaat uit vier delen met een totale lengte van 6 km. Het strand ligt naast de populaire badplaats Alcúdia in het noordoosten van Mallorca. De vier delen van Playa de Muro bestaan uit fijn zand en zandduinen.

Playa de Cofete / Pixabay

4. Playa de Cofete

Het langgerekte witte zandstrand Playa de Cofete op het Canarische Eiland Fuerteventura staat bekend als een van de langste en mooiste stranden van Spanje. In totaal is dit strand maar liefst 18 kilometer lang en wordt het omringd door de Atlantische Oceaan aan een kant en op Mars lijkende bergen aan de andere kant. Het strand is bekend mij nudisten, wandelaars, zonaanbidders en surfers.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: De 5 langste stranden van Spanje [/su_note]
Playa de Barrosa / Wikimedia

5. Playa de Barrosa

Dit lange zandstrand is gelegen in de badplaats Chiclana de la Frontera in de provincie Cádiz in Andalusië. Het strand is 8 km lang en 60 tot 80 meter breed. Het is een geliefd strand bij de Spaanse families en het kan er aardig druk zijn in de zomermaanden.

Playa del Duque / Ayuntamiento Adeje

6. Playa del Duque

We zijn met de nummer 6 dit jaar opnieuw op de Canarische Eilanden, om precies te zijn de gemeente Adeje op het eiland Tenerife. Het Playa del Duque strand zelf is niet erg lang met 390 m en een breedte van 60 m en het kan er aardig druk zijn. Dat neemt echter niet weg dat veel mensen dit strand een zesde plaats gunnen op de lijst.

Playa de Sotavento / Wikimedia

7. Playa de Sotavento

Na Tenerife en Gran Canaria heeft het Canarische Eiland Fuerteventura twee stranden in deze lijst. De eerste staat op de vierde plaats (Playa de Cofete) en op de zevende plaats staat het Playa de Sotavento in de toeristische gemeente Jandia. Het strand ligt aan de zogenaamde Costa Calma en is zo’n 9 km lang.

Playa de Las Canteras / Wikimedia

8. Playa de Las Canteras

We blijven met de nummer 7 op de Canarische Eilanden, dit keer in de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas. Het Playa de Las Canteras is een stad-strand en is 3,1 km lang en zo’n 50 m breed. Het strand wordt vanwege de ideale temperatuur het hele jaar door goed bezocht.

Playa de Bolonia / Wikimedia

9. Playa de Bolonia

Het Playa de Bolonia aan de Costa de la Luz ligt om precies te zijn bij de kleine en gezellige plaats Tarifa. Dit strand is voor de windsurf liefhebbers het mekka op het vasteland van Spanje en op het bijna 4 kilometer lange strand is plaats genoeg om deze in Tarifa populaire sport te beoefenen. Op enkele stukken van dit strand is het nudisme tevens toegestaan.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: De 10 beste en mooiste naaktstranden van Spanje [/su_note]
Playa de Alcudia / Pixabay

10. Playa de Alcudia

Dit strand op Mallorca bij de gelijknamige badplaats Alcudia is 3,5 km lang en bevindt zich nabij Port de Alcudia in het noorden van het Balearen eiland. Het is volgens velen een ideaal strand voor families, voor de watersport en wandelaars vanwege de houten boulevard langs een groot deel van het strand.

Bekijk de 2019 top 10 lijst op Tripadvisor .