skip to Main Content
Lichamen van Duitse vrouw en kind gevonden op Tenerife
El Diario

Lichamen van Duitse vrouw en kind gevonden op Tenerife

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – De Guardia Civil heeft woensdagmiddag de lichamen gevonden van een vrouw en haar 10-jarige zoon terwijl een andere 5-jarige zoon de aanval van zijn vader overleefd heeft. Het lijkt een horrorverhaal maar helaas is het de werkelijkheid, de moord van een Duitse vader (Thomas) op zijn 39-jarige vrouw (Silvia) en een zoon en aanval op zijn andere zoon.

Het onderzoek naar deze moord begon nadat wandelaars nabij de wijk La Quinta in Taucho (Adeje) afgelopen dinsdagmiddag een 5-jarige jongen in een shocktoestand aantroffen nadat hij vijf uur verdwaald door een bos had gelopen. Aangezien de jongen Duits sprak zocht men naar een Belgische vrouw in de wijk die Duits sprak waarna de jongen in verwarde taal zijn verhaal deed.

Blijkbaar was deze jongen samen met zijn oudere broer, moeder en vader een wandeling gaan maken in de natuur waarna de 43-jarige vader op een gegeven moment zijn vrouw begon aan te vallen, aldus de jongen. Dat gebeurde volgens hem in een soort grot waar de vader ook de kinderen begon lastig te vallen. De 5-jarige zoon kon ontsnappen maar zijn moeder en 10-jarige broer overleefden de aanval van de Duitse man niet.

Na dat verhaal ging de politie naar de woning van de Duitser waarbij hij gearresteerd werd. In eerste instantie wilde de man niet vertellen wat er gebeurd was en waar de lichamen van zijn vrouw en zoon te vinden waren. Uiteindelijk gaf hij toch toe en kon men de zwaar toegetakelde lichamen vinden in een grot. Ondertussen was er al een zoektocht gestart met meer dan 100 personen van de brandweer, politie, Rode Kruis, honden en vrijwilligers.

De kranten schrijven dat de Duitse man woonachtig is op het eiland terwijl zijn vrouw en kinderen hem regelmatig bezochten. De Duitser stond niet als resident ingeschreven in Adeje. Aangezien de Duitser nog niet veel wil vertellen over wat er gebeurd is tast men nog in het duister over het motief van de dodelijke aanval op zijn vrouw en kinderen. Men beschouwt het in ieder geval als een nieuw geval van partnergeweld.

Op donderdag om 12 uur zal er een 1 minuut stilte worden gehouden bij het gemeentehuis van Adeje waarna twee rouwdagen volgen op donderdag en vrijdag.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken