Politie arresteert man op Mallorca die bewust 22 mensen met corona besmette

Politie arresteert man op Mallorca die bewust 22 mensen met corona besmette
Beeld: 123rf

Politie arresteert man op Mallorca die bewust 22 mensen met corona besmette

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De nationale politie heeft in Manacor op het Balearen eiland Mallorca een 40-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt bewust 22 andere mensen besmet te hebben met het coronavirus. Daarvan werden 8 personen, waaronder drie baby’s, direct en 14 indirect geïnfecteerd zowel op zijn werkplek als in de sportschool.

De Policía Nacional heeft de man in Manacor aangehouden nadat gebleken is dat hij bewust 22 mensen met het coronavirus heeft besmet. De man ging ondanks zijn corona gerelateerde symptomen met o.a. 40 graden koorts en al hoestend toch naar zijn werk, dit terwijl hij een PCR-test had laten doen.

De 40-jarige man ging gewoon door met zijn normale leven terwijl hij wachtte op zijn corona-testuitslag en zonder in quarantaine te gaan. Zo ging hij naar zijn werk en bezocht bij de sportschool terwijl hij wist dat hij wellicht geïnfecteerd was met het coronavirus.

Dit alles gebeurde eind januari toen hij ergens besmet raakte en hij doorging met zijn normale leven. Collega’s van hem op zijn werkplek vonden het erg verdacht maar ondanks dat ze hem waarschuwden dat hij met dit soort symptomen beter naar huis kon gaan, weigerde hij dat.

Hij liet weliswaar een PCR-test afnemen maar wachtte niet op het antwoord en ging gewoon naar de sportschool. Sterker nog, hij schreeuwde na de herhaaldelijke waarschuwingen van zijn collega’s en leden van de sportschool doodleuk dat hij iedereen ging besmetten met het coronavirus.

Iets wat ook gebeurd is want 22 mensen raakten besmet. Daarvan 8 direct en 14 indirect. 5 collega’s werden positief getest op corona en zij besmetten op hun beurt weer hun familie, waaronder drie baby’s. Niemand van de besmette personen moest worden opgenomen in een ziekenhuis.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.