Search
menu
Search

Marqués de Riscal in La Rioja gekozen tot de op een na beste wijngaard van Europa

Marqués de Riscal in La Rioja gekozen tot de op een na beste wijngaard van Europa
Beeld: Marriott.com / website

Marqués de Riscal in La Rioja gekozen tot de op een na beste wijngaard van Europa

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In de top 50 lijst van beste wijngaarden van de wereld die elk jaar samengesteld wordt door World’s Best Vineyards staan naast Argentijnse, Franse, Portugese, Italiaanse en Duitse wijngaarden ook diverse Spaanse ‘viñedos’. Dit jaar is zelfs de tweede plaats op de lijst voor een Spaanse wijngaard die niet alleen opvalt vanwege zijn uitstekende wijnen maar ook vanwege zijn hotel en bodega zelf.

Volgens de top 50 lijst van World’s Best Vineyards is de beste wijngaard ter wereld ‘Zuccardi Valle de Uco’ in Mendoza in Argentinië. Als dat iets te ver reizen is voor jou als wijnkenner kun je ook dichter bij huis naar een van de beste wijngaarden gaan, in dit geval Spanje. De ‘Bodegas de los Herederos del Marqués de Riscal’ in La Rioja staat namelijk op de tweede plaats. Daarmee is ‘Marqués de Riscal’ ook meteen de beste Europese wijngaard van 2021 geworden.

Deze wijngaard in de wijnregio La Rioja werd in 1858 geopend waarna de eerste wijnfles in 1862 gebotteld werd. Sindsdien is deze wijngaard alleen maar beter geworden en heeft de opening in 2006 van het zeer opvallende Marriott hotel ontworpen door Frank Gehry bijgedragen aan de populariteit van deze Spaanse wijngaard. Maar het gaat natuurlijk om de bodega en de wijnen.

Rode wijnen worden voornamelijk gemaakt van de kenmerkende Tempranillo-druif, en sommige Graciano en andere gaan ook over in een zomerse rosé-melange. Een stevige rosé komt uit Castilië en León en witte wijnen uit de Rueda-wijngaarden van de familie, met gebruik van Verdejo en Sauvignon Blanc. Ze zijn allemaal ontworpen om origineel, fris en gemakkelijk te drinken te zijn.

Naast de ‘Bodegas de los Herederos del Marqués de Riscal’ in La Rioja staan er nog meer Spaanse wijngaarden vermeld in de top 50. Op de 9e plaats staat de ‘Bodegas Tio Pepe’ in Jerez de la Frontera in Andalusië, op de 26e plaats staat de ‘Familie Torres – Pacs del Penedés’ in Catalonië, op de 32e plaats staat ‘Abadía Retuerta’ in Castilië en León.

Buiten de top 50 lijst staan ook nog de volgende wijngaarden in Spanje: op de 81e plaats ‘Pago de Carraovejas’ in Castilië en León, op de 85e plaats ‘Bodegas Tradición’ in Jerez de la Frontera in Andalusië en op de 100e plaats ‘Marques de Murrieta Estates & Wines’ in la Rioja.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?