Opnieuw regen, lagere temperaturen, saharastof en modderregen op komst in Spanje

Opnieuw regen, lagere temperaturen, saharastof en modderregen op komst in Spanje
Beeld: Canva

Opnieuw regen, lagere temperaturen, saharastof en modderregen op komst in Spanje

MADRID – Wat een maand! April doet wat ie wil of ‘En april aguas mil’ in het Spaans en dat was en is nog steeds te merken. April 2022 was een achtbaan van weerfenomenen waarbij praktisch alles de revue heeft gepasseerd in Spanje: van storm, overstromingen, wilde zeeën, regen, hagel, sneeuw en ook de modderregens en fijn saharastof. En de maand april wordt ook weer op bijzondere wijze afgesloten dankzij een Atlantische storm die voor instabiliteit van het weer zorgt.

De maand april neemt afscheid met veel regenval op diverse plaatsen in Spanje. Daarbij gaan die regenbuien gepaard met stormen met onweer op verschillende plaatsen. Volgens de Spaanse weerdienst Aemet zal woensdag de regenachtigste dag zijn waarna de regen zich zal concentreren op het oosten van het Spaanse vasteland zoals in het oosten van Cantabrië, in de Pyreneeën van Aragón en Catalonië en het noordoosten van Catalonië.

De regen gaat gepaard met de typische modderregen (lluvia de barro) die veroorzaakt wordt door het fijne saharastof (polvo en suspensión) dat zich nog in de lucht bevindt. De temperaturen kunnen ook in sommige delen van het land met 10 graden dalen waarbij met name het oosten van het Spaanse vasteland koeler zal blijven tot mei.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.