EURES in Spanje selecteert landbouw personeel om in België te werken

EURES in Spanje selecteert landbouw personeel om in België te werken
Beeld: Canva

EURES in Spanje selecteert landbouw personeel om in België te werken

MADRID – Op de website van EURES in Spanje is een offerte geplaatst voor landbouw personeel in België. EURES is een Europees netwerk voor arbeidsbemiddeling dat het vrije verkeer van werknemers moet bevorderen. Op de website van het Spaanse arbeidsbureau SEPE in Spanje staan 160 vacatures waarbij gezocht wordt naar onder andere Spanjaarden die gedurende een bepaalde tijd in België willen werken.

De Vlaamse Overheidsdienst voor Arbeidsvoorziening in België (VDAB) is in samenwerking met de Belgische Boerenbond op zoek naar seizoensarbeiders in de landbouw voor 160 vacatures verdeeld in de volgende beroepen: 50 functies in de tuinbouw (tuinbouwmedewerker); 20 in de bloementeelt (sierteeltmedewerker); 50 aardbeienplukker; 40 in kassen (kaswerker)

Het gaat niet specifiek om Spaans personeel want elke nationaliteit is welkom, zo staat op de website van SEPE. Er zijn wel andere algemene vereisten zoals een goede fysieke conditie (zwaar en repetitief werk, buiten of in kassen), wenselijk een andere taal te spreken: Engels, Frans, etc. en de bereidheid om in teamverband te werken met mensen uit andere culturen/nationaliteiten.

Het gaat om een maximale dagelijkse arbeidsovereenkomst van 100 dagen (90 voor niet-EU) met een minimumloon per uur in België van 9,69 euro bruto. Men werkt in ploegendienst en 38 uur per week. Er kunnen meer uren worden gemaakt (11 per dag of 50 per week) en deze worden hetzelfde in rekening gebracht als normale uren. Er zijn salaris premies als men meer dan 50 dagen werkt (190 euro) of meer dan 30 dagen (0,50 euro per uur).

Accommodatie is voorzien (kosten 100-150€/maand ongeveer) maar de reis naar België is voor rekening van de werknemer. Het bedrijf helpt met het papierwerk bij aankomst in het land. Meer informatie lees je HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.