Gevangene in La Rioja steekt cel in brand na verschillende batterijen door te slikken

Gevangene in La Rioja steekt cel in brand na verschillende batterijen door te slikken
Beeld: Canva

Gevangene in La Rioja steekt cel in brand na verschillende batterijen door te slikken

LOGROÑO – Een gevangene van de penitentiaire inrichting van Logroño, de hoofdstad van la Rioja, stak vorige week woensdag zijn cel in brand. De kleine brand ontwikkelde op korte tijd erg veel rook en bracht de gezondheid van de man zelf, een medegevangene en twee werknemers van de gevangenis in gevaar.

De gevangene in kwestie heeft al meer dan een maand de status artikel 75. Dat betekent dat hij onder zwaar toezicht staat, zowel om zijn eigen veiligheid als die van andere gevangenen te garanderen. Afgelopen woensdagnacht slikte hij eerst verschillende batterijen in. Op die manier hoopte de man te worden overgeplaatst naar een ziekenboeg. Toen dat plan niet leek te werken , besliste hij zijn cel in brand te steken.

“Gezien de agressieve houding van de gevangene, moest men hem tegen de grond drukken en vastsnoeren.” Klinkt het bij de vakbond van cipiers. “Later moest hij ook naar de dienst spoedgevallen worden overgebracht”.

De gevangene zelf veroorzaakte al heel wat problemen sinds zijn internering. Hij was betrokken bij een reeks incidenten in afdeling 5 van dezelfde gevangenis, en stichtte eerder ook oproer in een televisiezaal vol gevangenen. De vakbond maakt van de zaak gebruik om nog eens aan de alarmbel te trekken wat betreft de gevangenis van Logroño. 

Volgens de vakbondsafgevaardigden zijn de werkomstandigheden er bijzonder slecht. Er is een nijpend personeelstekort en ook zijn de faciliteiten zelf niet geschikt voor dergelijke problematische gevangenen. Volgens de vakbond is het de directie zelf die verantwoordelijk is voor problemen als deze, en zou die zelf tot de vrijheid van opstandige gevangenen kunnen leiden als er niet gehandeld wordt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.