skip to Main Content

“Balkan-kartel” in samenwerking met Nederlandse politie ontmanteld in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Redactie) De Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) en de Guardia Civil in Spanje hebben in samenwerking met onder meer de Nederlandse politie een cocaïne-netwerk aangepakt dat zij het ‘Balkan-kartel’ noemen. Volgens de Spaanse autoriteiten opereerde het hoofdkwartier vanuit Bosnië en Kroatië en werd cocaïne vanuit Brazilië via Spanje naar Nederland geïmporteerd.

De autoriteiten arresteerden in Spanje een groep mensen die met een opblaasboot met buitenboordmotor (een zodiac) cocaïne loste vanaf een koopvaardijschip voor de kust. In Spanje zijn 12 mensen aangehouden en 7 in Kroatië en Bosnië. Bij Valencia zijn onder meer 368 kilo cocaïne, vijf pistolen en een gepantserde auto in beslag genomen.

De politie greep in toen de groep de cocaïne wilde overdragen en er een bedrag van 4 miljoen euro zou worden gaan betaald. De operatie werd gecoördineerd vanuit het DEA-kantoor in Wenen. De groep zou medewerkers hebben in onder meer De Tsjechische Republiek, Montenegro, Italië en Nederland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend