skip to Main Content

Schandaal rond stembus Alfaz del Pi

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Else Beekman) Het filmpje is een grote hit op Youtube en laat zien hoe PP-kandidaat Maite Huerta probeert te voorkomen dat een invalide buitenlandse vrouw haar stem uitbrengt tijdens de lokale verkiezingen van afgelopen zondag.

Als de invalide vrouw, nadat ze door een hulpverlener het stemlokaal is binnengetild, haar envelop in de stembus wil deponeren, begint Huerta tot grote verbazing van alle aanwezigen heel hard te roepen: ‘No vota, no vota, he dicho que no vota, que lo has tocado’ (niet stemmen, niet stemmen, ik heb gezegd niet stemmen, je hebt het aangeraakt’).

De hulpverlener trachtte de vrouw te helpen door haar stembiljet in de stembus te deponeren. Dat mocht niet van Huerta. Het biljet zou ongeldig zijn omdat een ander dan de stemgerechtigde de envelop had aangeraakt.

Medewerkers van het stemlokaal grepen in en uiteindelijk kreeg de vrouw een nieuwe envelop, waarmee ze haar stembiljet uiteindelijk wél in de stembus wist te krijgen.

Jammer genoeg voor Maite Huerta verloor de PP de verkiezingen in Alfaz del Pi met veel meer dan slechts één stem. Bovendien werd haar beschamende optreden met een camera vastgelegd en vereeuwigd op internet, waar het nu een van de meest bekeken filmpjes vormt van dit moment.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend