skip to Main Content
Bijna 170.000 handtekeningen om de dood van koe Margarita in Tarragona te voorkomen

Bijna 170.000 handtekeningen om de dood van koe Margarita in Tarragona te voorkomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Via de website Change.org heeft de stichting Hogar ProVegan een actie opgezet om het leven van de in de gemeente Tortosa wonende koe Margarita te redden. Margarita heeft haar hele leven alleen gewoond en werd verzorgd door een familie die de koe meer als een huisdier zag dan als vee. Helaas heeft Margarita niet helemaal de juiste papieren en is ze niet geregistreerd waardoor men de koe volgens de europese regels moet afmaken.

De stichting Hogar ProVegan wil daar echter een stokje voor steken en heeft een actie op touw gezet om zoveel mogelijk handtekeningen via Change.org te verzamelen in de hoop dat men zo het leven van Margarita kan redden. De koe die haar hele leven als huisdier geleefd heeft, heeft nooit niemand kwaad gedaan maar de autoriteiten willen haar alsnog om het leven brengen vanwege de bureaucratie.

De familie die Margarita haar hele leven in huis heeft gehad heeft lang geleden vergeten de koe te registreren waardoor ze nu eigenlijk op papier niet bestaat. Dat is voor de Sanidad Animal de Catalunya reden genoeg om de koe om het leven te brengen. Dit ondanks het feit dat Hogar ProVegan de juiste documenten nu heeft overhandigd en het nu slechts een administratieve handeling is die het leven van Margarita kan redden.

Volgens de Europese regels moeten alle koeien die niet geregistreerd staan opgeofferd worden. Dat is nu precies wat ze met Margarita willen doen terwijl de juiste papieren in principe aanwezig zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Ik ken er nog een aantal in die waanzinnige Carrousel in Brussel waarvan de vraag is of ze wel de juiste papieren hebben.

    1. Wat u zegt! Ze hebben de juiste politieke papieren, maar verder handelen ze als ontsnapten uit het gesloten krankzinnigengesticht waarin ze thuishoren.

  2. De zoveelste reden om het 28-koppig monster dat EU heet de doodsteek te geven. Juist met dit soort kleine zaken als de koe Margarita moet je de waanzin van het politbureau Brussel keer op keer aan de kaak stellen. De honderden gekken die daar de moloch EU vormen, hebben geen benul van wat ze met hun wereldvreemde bureaucratie aanrichten. Het lijkt me sterk dat Catalunya zwicht voor de idiotie van Brussel. Bravo, prima initiatief!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by