skip to Main Content
Meer dan 32.000 biljetten voor de AVE hogesnelheidstrein verkocht in twee uur tijd

Meer dan 32.000 biljetten voor de AVE hogesnelheidstrein verkocht in twee uur tijd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe heeft recent een aanbieding geplaatst waarbij men treinbiljetten verkocht vanaf 25 euro voor de hogesnelheidstrein AVE. De vraag hiernaar was bij de Spanjaarden zo groot dat er in minder dan 2 uur tijd 32.000 biljetten verkocht werden en de website gedurende minuten onbereikbaar was. Degene die nu geen biljet te pakken konden krijgen kunnen het de komende maanden elke 25e opnieuw proberen.

Om te vieren dat de AVE hogesnelheidstrein 25 jaar bestaat in Spanje is Renfe voor de tweede keer op rij een actie gestart waarbij geïnteresseerden treinbiljetten voor de AVE konden kopen voor slechts 25 euro (wat normaal vele malen duurder is). Gedurende verschillende actiedagen die elke maand plaatsvinden wil Renfe in totaal 250.000 biljetten voor deze extra lage prijs verkopen en deze woensdag was het de tweede actiedag.

De vraag naar de goedkope AVE biljetten was dit keer echter zo groot dat de website gedurende minuten onbereikbaar was en men het bordje “agotado” of uitverkocht moest ophangen. In minder dan 2 uur tijd werden er 32.000 biljetten verkocht wat er dus 1.079 per minuut zijn. Dat was teveel voor de website (welke toch al niet bekend staat als de beste en snelste).

De actie begon om 00.00 uur dinsdagnacht/woensdagmorgen waarbij er meteen al gekocht werd en de meeste mensen online waren rond 00.50 uur. Dat was voor de Renfe de hoogste piek ooit aan bezoekers met 3,3 personen die tegelijk aan het surfen waren op de website van Renfe. In eerste instantie zouden er slechts 25.000 biljetten verkocht worden, net zoals bij de eerste actiedag vorige maand. Deze aanbieding werd uiteindelijk verhoogd naar 32.000 biljetten omdat er veel mensen in de wachtrij stonden.

Aanstaande 25 juni zal de derde actiedag plaatsvinden waarbij er opnieuw 25.000 biljetten voor de hogesnelheidstrein verkocht gaan worden. Dit zal daarna elke maand gebeuren op de 25e van elke maand tot en met december dit jaar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken