skip to Main Content
Benidorm wil dit jaar 80 kilometer aan fietspaden hebben
Diario Informacion

Benidorm wil dit jaar 80 kilometer aan fietspaden hebben

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Benidorm aast naar 80 km aan fietspaden

Diario Informacion

ALICANTE – De stad Benidorm heeft op dit moment 69 kilometer aan fietspaden in en rond de gemeente. Maar de gemeente heeft geld gekregen van het Europese Feder fonds om nog eens 11 kilometer fietspaden aan te gaan leggen die nog voor het einde van dit jaar gereed moeten zijn en het totaal op 80 kilometer moet komen.

Het streven dit jaar van Benidorm is dus om de 80 kilometer aan fietspaden te halen maar de populaire kustplaats wil meer, namelijk binnen twee jaar de 100 kilometer aan fietspaden bereiken.

Nu moet er bij de 69 kilometer aan fietspaden wel goed gekeken worden naar hoe men deze omschrijft. 53 kilometer is namelijk exclusief alleen voor fietsers, dus een fietsbaan (carril bici) die alleen door de tweewielers gebruikt mag worden en paden (ciclovías) die door zowel fietsers alsook andere voertuigen gebruikt kunnen worden. Buiten de fietspaden binnen de stad heeft Benidorm ook nog 16 kilometer aan fietsroutes in het natuurpark Serra Gelada.

De nieuwe fietspaden die Benidorm met het geld van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Fondo Europeo de Desarrollo Regional) wil gaan aanleggen hebben in totaal een lengte van 11 kilometer.

Een van die nieuwe fietspaden verbindt de twee rotondes Comunidad Europea en Europa tot aan de Ermita de Sanz via de oude N-332 weg. Langs de straten (avenidas) Comunidad Valenciana en Atmirall Bernat de Sarrià moeten fiets/wandelpaden (ciclopeatonal) komen die dus door zowel de fietsers alsook wandelaars gebruikt kunnen worden.

Op de Avenida de Europa moet een fietspad (carril bici) komen in het midden van de weg, in dezelfde stijl als die te vinden is in de Alfonos Puchadas en Jaime I straten. Op de straten l’Ametlla del Mar, Doctor Severo Ocho, Estocolmo, Montecarlo, Rumanía, Marsella en Nápoles moeten zogenaamde ciclovías komen wat niet meer is dan rood geverfde strepen op het wegdek om een fietsdeel aan te geven en waar de fietser dus naast de andere voertuigen fietst.

Al met al wil Benidorm een fietsgemeente worden met speciale aandacht voor de fietspaden maar ook het fietsen in de natuur zoals in het natuurpark Parque Natural de Serra Gelada waar tevens verbeteringen en uitbreidingen gepland staan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Geweldig hoor, hier op Tenerife waar doorgaans alle prof.ploegen trainen b.v Chris Froome was hier voordat hij de Giro Italy ging rijden moet je goed opletten dat je niet omver wordt gereden en er zijn ook op sommige stukken geen voetpaden waar je dus op de weg moet lopen. Mensen sporten veel, lopers en fietsers maar er wordt niets gedaan.Om in het donker al helemaal maar niet op de fiets te stappen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken