skip to Main Content
Netflix en Movistar gaan dit jaar nog samenwerken in Spanje
adslzone

Netflix en Movistar gaan dit jaar nog samenwerken in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Netflix en Movistar gaan samenwerken in Spanje

adslzone

MADRID – Het Spaanse Movistar en het Amerikaanse Netflix gaan dit jaar nog samenwerken, zo melden de twee presidenten in een gezamenlijk Twitter bericht. Movistar is Spanje’s grootste internetprovider en ook leverancier van digitale televisie. In de toekomst komen daar de series, films en documentaires van Netflix bij aangezien dat door Movistar aangeboden gaat worden in Spanje, andere Europese landen waar Movistar actief is en Latijns Amerika.

In een komisch bedoelde video op Twitter kondigden de president van Telefónica/Movistar José María Álvarez-Pallete en de directeur van Netflix Reed Hastings aan dat ze samen gaan werken. Deze samenwerking zal snel gaan gebeuren nadat de technische moeilijkheden zijn opgelost.

Verwacht wordt dat men nog voor de zomer in Latijns Amerika de samenwerking van start kan laten gaan. In Spanje moeten de Movistar klanten nog even wachten maar dit moet voor het einde van dit jaar een realiteit worden, aldus adslzone. Netflix wordt niet gratis aangeboden via Movistar, er dient nog altijd een bedrag betaald te worden voor de diensten van Netflix.

Voor Netflix is een samenwerking met leveranciers van televisie niets nieuws want dat doet de Amerikaanse streamingdienst al jaren in de Verenigde Staten. Ook in Spanje werkt Netflix al samen met Vodafone maar de samenwerking met Movistar gaat verder dan die in de Verenigde Staten en bij de concurrent.

Hoe

Klanten kunnen in de toekomst rechtstreeks via de decoder of tablet/smartphone app die men nu gebruikt om de Movistar televisie te kijken, ook naar Netflix kijken zonder daarvoor naar een website of aparte app op de tablet/smartphone te hoeven gaan.

Daarnaast kan het abonnementsgeld wat men aan Netflix dient te betalen rechtstreeks via de factuur van Movistar betalen in de toekomst, iets waardoor Netflix zeker meer klanten zal gaan krijgen in Spanje. Registreren via Movistar wordt ook makkelijker en sneller.

Voetbal?

Met de samenwerking wordt ook rekening gehouden met een mogelijke samenwerking in de toekomst mocht Netflix bijvoorbeeld voetbalrechten aanschaffen. Dat zou dan inhouden dat men via Netflix en via de Movistar decoder naar de Champions League zou kunnen kijken, of naar de Spaanse voetbalcompetitie La Liga of…

Op dit moment heeft Movistar die rechten maar vanwege de extreem hoge prijzen voor de uitzendrechten van het voetbal zien veel traditionele providers af van de aanschaf en dienen zich nieuwe mogelijke kopers aan zoals Netflix, Amazon Prime Video en zelfs Facebook.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Hier nog steeds de oude 300 Mbps up and down. Benieuwd wat ze in rekening gaan brengen vooor Netflix, zal goedkoper moeten zijn wil ik overstappen..

    1. Je kunt niet verwachten dat alles in een keer sneller gaat he. Het is een proces maar ik heb ergens gelezen dat je contact kunt opnemen met Movistar om meteen de verhoogde snelheid te vragen

    2. 600Mb kan een standaard computer al niet meer aan en vooral niet als deze ook nog andere dingen aan het doen is. Het is eigenlijk een beetje overkill en de meeste internet paginas zijn ook heel veel trager. Je zult dus zelden of misschien wel nooit de maximale snelheid zien tijdens een download. Daarom heb ik zelf een wat lagere snelheid gekozen. Daarnaast is het wel fijn een goede snelheid te hebben want je kunt dan ook zonder problemen kiezen voor IPTV of andere streamings diensten en genieten van de maximale kwaliteit, 600Mb kan dus heel erg handig zijn als er op meedere lokaties in huis met de maximale kwaliteit naar online streaming gekeken wordt.

  2. Als ze die voetbal rechten gaan kopen zal Netflix een heel stuk duurder gaan worden, want dan mag iedereen ineens aan de voetbalbelasting. Iets wat in Nederland al gebeurd met Fox Sport.

    1. Ow over Movistar gesproken, sinds vandaag(vanmorgen) is mijn snelheid verdubbeld naar 100Mb. Ik heb nu 100Mb download en 100Mb upload. Dit ter bevestiging dat het hier geplaatste nieuws bericht klopte.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken