skip to Main Content
Spanje’s bekendste YouTuber El Rubius neemt een sabbatical vanwege angstaanvallen
YouTube Today

Spanje’s bekendste YouTuber El Rubius neemt een sabbatical vanwege angstaanvallen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spaanse YouTuber El Rubius heeft angstaanvallen

YouTube Today

MADRID – De YouTuber die de meeste volgers heeft en het meeste verdient in Spanje is El Rubius. Gedurende de afgelopen zeven jaar heeft de 28-jarige YouTube-ster elke dag video’s geplaatst die niet voor iedereen te volgen zijn vanwege de manier waarop en de inhoud. Met de vreemde soms agressieve manier van presenteren wist El Rubius toch 29,4 miljoen volgers bij elkaar te krijgen. Nu stopt hij er echter een tijdje mee vanwege nervositeit en angstproblemen.

El Rubius is eigenlijk Rubén Doblas Dundersen en is wellicht op dit moment een van de meest bekende Spaanssprekende personen op YouTube. Rubén woont in Málaga maar komt eigenlijk uit Mijas en zijn buitenlandse achternaam komt van zijn Spaanse vader en Noorse moeder.

Hij begon op 16-jarige leeftijd video’s op YouTube te plaatsen en rond zijn 21e had hij al een miljoen volgers op het videokanaal. Nu is hij 28 jaar oud en heeft hij bijna 29,5 miljoen fans die zijn video’s bekijken en hem volgen.

In een nieuwe video, die veel rustiger is dan wat men van hem gewend is, legt El Rubius uit wat er aan de hand is en waarom hij tijdelijk stopt met het opnemen en plaatsen van video’s. Zo legt Rúben uit dat er elke keer meer druk op zijn schouders komt te staan en hij dat niet meer zo goed aan kan.

Rúben heeft naar eigen zeggen last van angstgevoelens (ansiedad) en nervositeit (nervios) elke keer als hij voor de camera zit of staat. Diverse keren heeft hij opnames eerder moeten beëindigen vanwege het gebrek aan ademhaling en hartritmestoornissen.

Daarom heeft de bekende YouTuber besloten het rustiger aan te gaan doen en voor een onbepaalde periode geen video’s meer op te nemen om zo beter te kunnen worden en sterker dan ooit terug te komen.

El Rubius is het Spaanse voorbeeld van iemand die via YouTube goed geld verdient. Het is niet helemaal bekend hoeveel Rúben verdient met zijn video’s maar op verschillende websites heeft men enkele berekeningen gedaan. Volgens deze websites verdient El Rubius ongeveer 360.000 dollar per jaar wat neerkomt op ongeveer 25.000 tot 30.000 dollar per maand of 1.000 dollar per dag of 41,67 dollar per uur. Dit kan echter ook veel meer zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Alle kenmerken van de kleine neurasthenicus: jongens die veel te jong door de a-sociale media waartoe ook you tube behoort, voor de rest van hun leven slachtoffer van hun eigen zogenaamde roem zullen zijn.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken