Paradores hotels in Spanje waar men met de hond mag overnachten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Paradores hotels in Spanje waar men met de hond mag overnachten
Beeld: Pixabay

MADRID – Er zijn in Spanje en nu ook in Portugal ongeveer 100 Paradores hotels te vinden waar je als gast kunt slapen in kastelen, kloosters, paleizen en andere monumenten. Maar hondeneigenaren die met hun viervoeter op reis gingen konden niet terecht in deze staatshotels. Dat is nu veranderd want er zijn inmiddels 20 hotels waar het ook is toegestaan om met een hond (of kat) te overnachten.

De Paradores hotels hebben sinds kort het aanbod van hotels waar honden zijn toegestaan met 7 hotels uitgebreid tot nu een totaal van 20 Paradores waar men met een hond mag overnachten. Deze Paradores hebben de naam ‘Paradores Pet Friendly’ gekregen.

De 7 nieuwe Paradores waar honden zijn toegestaan zijn: Artíes (Lerida), Benicarló (Castellón), Bielsa (Huesca), La Gomera (Santa Cruz de Tenerife), La Palma (Santa Cruz de Tenerife), Limpias (Cantabrië) en Ribadeo (Lugo).

Deze 7 Paradores komen bij de reeds 13 bestaande hond-vriendelijke hotels: Albacete, Cangas de Onís (Asturië), Cañadas del Teide (Santa Cruz de Tenerife), Cazorla (Jaén), Cervera de Pisuerga (Palencia), Ciudad Rodrigo (Salamanca) Cruz de Tejeda (Las Palmas de Gran Canaria), El Hierro (Santa Cruz de Tenerife), El Saler (Valencia), Fuente Dé (Cantabrië), Gredos (Cáceres), Villafranca del Bierzo (León) en Verín (Ourense).

Om met een hond in een van bovenstaande Paradores te overnachten moet de leeftijd en het formaat van de hond bevestigd worden en mag het in het geval van honden niet om potentieel gevaarlijke rassen gaan. Bij de reservering dient het te gaan om honden x-small of mini (<5 kilo), small dogs (5-14 kilo) and medium dogs (15-24 kilo). Om te reserveren dient men te bellen, dat gaat (nog) niet via internet.

Overigens is het ook mogelijk om met katten te reizen maar er zullen weinig mensen zijn die dat doen.

  • Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
  • Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
  • Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden.
  • Dit artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.