skip to Main Content
Paradores hotels in Spanje waar men met de hond mag overnachten
Pixabay

Paradores hotels in Spanje waar men met de hond mag overnachten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er zijn in Spanje en nu ook in Portugal ongeveer 100 Paradores hotels te vinden waar je als gast kunt slapen in kastelen, kloosters, paleizen en andere monumenten. Maar hondeneigenaren die met hun viervoeter op reis gingen konden niet terecht in deze staatshotels. Dat is nu veranderd want er zijn inmiddels 20 hotels waar het ook is toegestaan om met een hond (of kat) te overnachten.

De Paradores hotels hebben sinds kort het aanbod van hotels waar honden zijn toegestaan met 7 hotels uitgebreid tot nu een totaal van 20 Paradores waar men met een hond mag overnachten. Deze Paradores hebben de naam ‘Paradores Pet Friendly’ gekregen.

De 7 nieuwe Paradores waar honden zijn toegestaan zijn: Artíes (Lerida), Benicarló (Castellón), Bielsa (Huesca), La Gomera (Santa Cruz de Tenerife), La Palma (Santa Cruz de Tenerife), Limpias (Cantabrië) en Ribadeo (Lugo).

Deze 7 Paradores komen bij de reeds 13 bestaande hond-vriendelijke hotels: Albacete, Cangas de Onís (Asturië), Cañadas del Teide (Santa Cruz de Tenerife), Cazorla (Jaén), Cervera de Pisuerga (Palencia), Ciudad Rodrigo (Salamanca) Cruz de Tejeda (Las Palmas de Gran Canaria), El Hierro (Santa Cruz de Tenerife), El Saler (Valencia), Fuente Dé (Cantabrië), Gredos (Cáceres), Villafranca del Bierzo (León) en Verín (Ourense).

Om met een hond in een van bovenstaande Paradores te overnachten moet de leeftijd en het formaat van de hond bevestigd worden en mag het in het geval van honden niet om potentieel gevaarlijke rassen gaan. Bij de reservering dient het te gaan om honden x-small of mini (<5 kilo), small dogs (5-14 kilo) and medium dogs (15-24 kilo). Om te reserveren dient men te bellen, dat gaat (nog) niet via internet.

Overigens is het ook mogelijk om met katten te reizen maar er zullen weinig mensen zijn die dat doen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
  1. Ik weet uit ervaring dat hondenbezitters ,meer controle uitvoeren op hun dieren dan ouders op hun kinderen . Maar ieder zijn keuze

 1. Op de website http://www.dogsincluded.nl vindt je heel veel adressen in bijna heel Europa
  waar je met je hond kan verblijven. Ook krijg je informatie voor als het nodig is het adres van de dichts bijzijnde dierenarts, honden uitlaatplaats en nog veel meer informatie. Ik heb er gebruik van gemaakt en ben erg tevreden.

 2. Wij nemen altijd een hotel of B en B waar een hond mag verblijven en ik heb nog nergens ( zowel in Frankrijk als in Spanje ) een slechte ervaring meegemaakt …een hond of kat is dikwijls veel properder dan toeristen of kinderen die de boel afbreken

 3. Op de site : http://www.travelguau.com ,kom je alles te weten over hotels, restaurants en campings waar je welkom bent met je viervoeter en andere mascottas. Voor 6,60 € kan je de reisgids bestellen en krijg je het ganse jaar up dates.Deze reisgids bereikt gans spanje en Portugal . ( In het spaans ).

 4. Honden zijn hele schone dieren waar gelukkig steeds meer mensen zich van bewust geraken. Jammer dat honden nog niet echt in het openbaar vervoer zijn toegestaan anders kon je met een trein of busreis naar je bestemming gaan en daar een hond vriendelijk hotel pakken.

 5. Inderdaad zijn er veel mensen die vuiler zijn dan honden of katten wij hebben ook altijd dieren gehad en die gingen met ons altijd op reis mochten ze niet binnen gingen we gewoon iets anders zoeken
  Ik juig dit initiatief toe .

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken