Update aantal corona-positieven, sterfgevallen, covid-patiënten en gevaccineerden in Spanje

Update aantal corona-positieven, sterfgevallen, covid-patiënten en gevaccineerden in Spanje
Beeld: 123rf

Update aantal corona-positieven, sterfgevallen, covid-patiënten en gevaccineerden in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Even een korte update over het aantal gemelde positieve coronatests, aantal corona-doden, het aantal covid-patiënten en het aantal gevaccineerden in Spanje op 25 mei. Op maandag worden de cijfers van de afgelopen 72 uur (vrijdag, zaterdag en zondag) bekend gemaakt en wordt het aantal gevaccineerden geupdate.

Op maandag 24 mei werd melding gedaan van 11.067 nieuwe positieve coronatests in 72 uur tijd, te weten op vrijdag, zaterdag en zondag. Het aantal besmettingsgevallen is daarmee gestegen naar 3.647.520 sinds het begin van de corona-crisis in februari 2020.

Het afgelopen weekend zijn er ook in heel Spanje 91 corona-doden gemeld waardoor dat aantal sinds de aanvang van de corona-crisis is gestegen naar 79.711 personen. Dit aantal kan niet helemaal correct zijn aangezien er alleen gekeken wordt naar sterfgevallen die bevestigd zijn door middel van coronatests.

Er liggen op maandag nog steeds 5.614 covid-patiënten in Spaanse ziekenhuizen waarvan er 1.627 op de intensive care liggen. In 24 uur tijd zijn er 399 nieuwe covid-patiënten bijkomen in Spanje maar 252 covid-patiënten konden het ziekenhuis verlaten.

De corona-incidentie is in heel Spanje gedaald naar 129,41 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen. Afgelopen vrijdag was de corona-incidentie nog 135,77. De autonome regio’s met de laagste corona-incidentie in Spanje zijn de Valencia regio (29,50) en Ceuta (14,25).

Op maandag werd bekend dat er inmiddels 16.347.683 personen tenminste één prik hebben gehad in Spanje, dat is 34,5% van de bevolking. Daarvan zijn er 7.865.313 personen die twee prikken gehad en dus gevaccineerd zijn, dat is 16,6% van de bevolking.

Als we kijken naar de leeftijdsgroepen zien we het volgende: de 80-plussers zijn voor 99% gevaccineerd; in de groep 70-79 jaar is 81,9% gevaccineerd en heeft 14,6% één prik gehad; in de leeftijdsgroep 60-69 jaar is 9,9% gevaccineerd en heeft 77,6% één prik gehad; in de groep 50-59 jaar is 8,1% gevaccineerd en heeft 34,2% één prik gehad; in de groep 25-49 jaar is 5,3% gevaccineerd en heeft 7,1% één prik gehad.

  • KLIK HIER voor het officiële corona-vaccinatie dashboard
  • KLIK HIER voor officiële algemene corona-vaccinatie informatie
  • KLIK HIER voor de laatste officiële corona-cijfers (PDF)
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.