skip to Main Content

Er mag weer 120 km per uur gereden worden in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Vrijdag heeft de Spaanse regering besloten om de op 7 maart ingevoerde maximum snelheidsverlaging van 120 naar 110 km per uur weer te verhogen naar de oude snelheid van 120 km per uur. De snelheidsverlaging was een van de vele maatregelen om het verbruik van brandstof en energie in Spanje aan banden te leggen. De nieuwe oude snelheid zal vanaf 1 juli weer ingevoerd worden.

Aangezien de oliemarkt na de problemen in Afrikaanse landen weer gestabiliseerd is, is ook de snelheidsverlaging achterhaald, aldus vicepremier Alfredo Perez Rubalcaba. Volgens diezelfde Rubalcaba hebben de autorijders samen zo’n 450 miljoen euro bespaard door minder brandstof te gebruiken en zijn er daarnaast 15,5% minder dodelijke verkeersslachtoffers gevallen en namen de bekeuringen voor te hard rijden met 47% af.

De snelheidsverlaging werd ingevoerd op 7 maart en had een geldigheid tot en met 30 juni. Nu het einde van deze snelheidsbeperking in zicht is moest de regering beslissen door te gaan met de snelheidsverlaging of deze weer te verhogen naar de oude 120 km per uur. Gezien het feit dat de olieprijzen lichtelijk weer zijn gedaald ziet de regering geen noodzaak meer om de snelheid 10 km lager te houden, al zou dat voor het milieu wellicht wel een goed idee zijn geweest.

Het omzetten van de wegsignalen van 120 naar 110 heeft de regering en autonome deelstaten in maart zo’n 230.000 euro gekost. Of het terugzetten naar de 120 km per uur ook weer zoveel geld zal gaan kosten is niet bekend. Ook de prijsverlagingen van treinbiljetten van 5% wordt vanaf 1 juli stilgezet. Ook deze prijsverlaging was onderdeel van het actieplan van de Spaanse regering.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend