skip to Main Content

Helft van Spanje heeft te maken met hittegolf en temperaturen van 40 graden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Het eerste weekend van de zomer die nog maar net begonnen is begint meteen al met temperaturen van boven de 40 graden in bijna de helft van Spanje. In streken als Galicië, Castilla y Léon en Aragón worden temperaturen verwacht van 30 graden of meer terwijl ook andere regio’s temperaturen registreren van boven de 40 graden. Een hete warme lucht afkomstig uit Afrika zorgt voor de eerste hittegolf van deze zomer.

Terwijl de zaterdag al als een warme dag de geschiedenisboeken van 2011 in zal gaan, worden er op zondag nog hogere temperaturen verwacht waarbij het kwik op veel plaatsen zal stijgen boven de 40 graden. Tot aan de dinsdag zal de temperatuur hoog blijven maar geleidelijk afnemen naar wat aangenamere temperaturen.

Net zoals elk jaar roept de Spaanse regering en de Spaanse weerdienst AEMET de inwoners op om tijdens de warme uren geen sport uit te oefenen en veel water te drinken en schaduwrijke plaatsen op te zoeken. Deze waarschuwingen zijn niet voor niets aangezien gedurende de zomer van 2010 15 personen aan de hoge temperaturen overleden in Spanje. Bijna de helft van deze dodelijke slachtoffers overleden tijdens werkzaamheden of het uitoefenen van sportieve activiteiten.

Zie de laatste weerberichten en actuele temperaturen op onze weerpagina (van de TVE website).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend