skip to Main Content

Politie houdt rekening met misdrijf Nederlandse toeriste in Nerja

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De Guardia Civil in Spanje houdt er rekening mee dat de 48-jarige in het zuiden van Spanje verdwenen Mary-Anne Goossens (48) uit Stramproy slachtoffer is geworden van een misdrijf. Van de vrouw is al sinds vrijdag 17 juni niets meer vernomen. Het volgende artikel is geplaatst in de krant De Limburger van Zaterdag.

De hotelkamer van de vrouw in Malaga is door forensische specialisten uitgebreid onderzocht op sporen. Ook zijn eenheden van de Guardia actief met gerichte zoekacties. Op de Spaanse nationale en regionale televisie zijn uitgebreide opsporingsberichten getoond en is gevraagd om tips en hulp.

Er zijn nu negen mensen vanuit Nederland in zuid-Spanje om naar de Stramproyse te zoeken, onder wie haar dochter Jantje, zoon Fritz en haar ex-man (en tevens goede vriend) Johan. Ook een aantal in Spanje wonende Nederlanders helpen mee met de zoekactie.

De zoektocht concentreert zich momenteel op de plaats Frigiliana nabij Nerja. Daar wordt zaterdag het pad naar en de omgeving rond de ruïnes uitgekamd. De speurtocht van vrijdagavond door een Nederlandse gids en een outdoorspecialist rond het wandelpad langs de rivier (tussen Frigiliana en Nerja) leverde niets op, zo heeft een woordvoerster van de familie medegedeeld.

De familie hoopt nu op de inzet van speurhonden. Vanuit Spanje zegt Fritz Korten daar over: “Het enige dat we op dit moment zeker weten, is dat mijn moeder op vrijdag gezien is in Frigiliana. We willen graag dat de politie speurhonden gaat inzetten en ze zijn daar mee bezig. In Nederland staat een team vrijwilligers met hun speurhonden klaar om te vertrekken. Ze wachten op definitieve goedkeuring vanuit Spanje. Hopelijk krijgen we hier snel duidelijkheid over, want het begint allemaal veel te lang te duren”.

De Nederlandse ambassade heeft vrijdag contact gehad met de ziekenhuizen, mortuaria en gevangenissen in de betreffende regio, maar daar bleek de afgelopen week niemand te zijn binnengebracht die aan de beschrijving van Mary-Anne Goossens voldoet.

Mary-Anne Goossens wordt al sinds vrijdagochtend 17 juni vermist. Zij vertrok op dinsdag 14 juni voor een tiendaagse vakantie waarvan zij op vrijdag 24 juni had moeten terugkomen. Het laatste contact heeft zij op donderdagavond 16 juni per sms gehad met haar kinderen. Op donderdag 16 juni heeft zij voor het laatst haar creditcard en pinpas gebruikt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend