skip to Main Content
127 jaar cel voor bejaardenmoordenaar in Girona

127 jaar cel voor bejaardenmoordenaar in Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De voormalige beveiliger Joan Vila Dilme van een bejaardentehuis in de plaats Olot heeft afgelopen vrijdag 127 jaar en 6 maanden cel gekregen voor de moord op 11 bewoners. Tegen de 48-jarige man was 194 jaar geëist. Ondanks de enorme hoge straf zal Dilme niet langer dan 40 jaar in de cel zitten, de maximale straf in Spanje.

Joan Vila Dilme dwong zijn slachtoffers schoonmaakmiddelen te drinken, gaf ze een overdosis insuline, of een dodelijke medicijnencocktail. De moordenaar, ook wel ‘engel des doods’ genoemd, moet ook 369.000 euro schadevergoeding aan nabestaanden betalen. Naar Spaans recht brengt Vila overigens ‘maar’ 40 jaar van de opgelegde 127,5 jaar achter de tralies door.

De ‘engel des doods’ pleegde de moorden in 2009 en 2010 in een verpleeghuis in Olot. Volgens zijn advocaten doodde Vila de ouderen om ze uit hun lijden te verlossen en had hij een psychiatrische stoornis. Voordat hij als bewaker aan de slag ging in het huis ‘La Caritat’ was hij volgens Spaanse media meer dan 20 jaar onder psychiatrische behandeling geweest.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken