skip to Main Content
Spaanse regering gaat ambtenaren aan pakken om 38 miljard euro te besparen

Spaanse regering gaat ambtenaren aan pakken om 38 miljard euro te besparen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse regering heeft afgelopen vrijdag een plan gepresenteerd om het ambtenarenapparaat aan te gaan pakken om zo geld te besparen. De wijzigingen moeten ervoor zorgen dat het land enkele miljarden euro’s bespaart.

De Spaanse overheid mikt onder meer op het samenvoegen van vergelijkbare diensten om dubbel werk te voorkomen en de efficiëntie te vergroten. De vicepremier wees daarbij op het sluiten of fuseren van verschillende weerbureaus. Volgens de regering gaan met deze nieuwe bezuinigingen echter geen banen verloren. Echter, sinds dat de PP in 2011 het roer van de Socialistische PSOE overnam zijn er al meer dan 350.000 ambtenaren hun baan kwijtgeraakt.

De ingrepen vinden plaats bij overheidsdiensten op landelijk en lokaal niveau. De kostenbesparingen van in totaal 37,7 miljard euro moeten in 2015 zijn gerealiseerd, aldus de regering. Er wordt echter door veel autonome deelstaten hevig geprotesteerd op de nieuwe plannen aangezien men bang is dat er veel diensten opgezegd moeten worden zoals consumentendiensten en handelskantoren in het buitenland.

In totaal heeft de regering van premier Mariano Rajoy 218 maatregelen bedacht die gebruikt worden om de overheid in het land te reorganiseren – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken