skip to Main Content
Goed nieuws: geen standaard IATA afmetingen voor handbagage in vliegtuigen

Goed nieuws: geen standaard IATA afmetingen voor handbagage in vliegtuigen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

handbagage1MADRID – Enkele weken geleden presenteerde de wereldwijde vliegorganisatie IATA haar plannen om standaard handbagage afmetingen in te gaan voeren. Dit zorgde voor veel commotie en verwarring waardoor de IATA toch maar van het plan afziet, althans voorlopig.

Het idee was om wereldwijd een systeem van standaard afmeting in te voeren voor koffers die als handbagage meengenomen worden in de cabine van een vliegtuig. Hierdoor zouden in sommige gevallen de koffers 40% kleiner worden waardoor er dus volgens de berekeningen van de IATA meer handbagage koffers in een vliegcabine kunnen en er minder problemen zouden zijn bij het inchecken en boarding.

Bij de IATA zijn 90% van alle vliegmaatschappijen ter wereld aangesloten maar lang niet iedereen. Ryanair, Easyjet en diverse andere low cost vliegmaatschappijen zijn geen lid van de IATA en zouden zich dus ook niet aan de regels moeten houden. Andere maatschappijen zoals KLM, Transavia, Vueling, Iberia etc. zouden wel nieuwe afmetingen moeten gaan invoeren voor de handbagage.

Op zich is het allemaal wel een logisch plan afgezien van het feit dat de enige koffers die toegelaten zouden worden diegene zijn die een IATA goedkeuring zouden verkrijgen. Dat zou dus betekenen dat de kofferfabrikanten andere koffers moeten gaan produceren en de passagiers andere koffers moeten aanschaffen.

Voorlopig zijn de IATA plannen van de baan maar wie weet zal men de nieuwe standaard afmetingen alsnog gaan invoeren in de toekmost – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken