skip to Main Content
De 5 beste campings van Spanje volgens de beoordelaars van Zoover

De 5 beste campings van Spanje volgens de beoordelaars van Zoover

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er zijn in Spanje duizenden campings te vinden waarvan er honderden een plaats verdienen op een lijst van beste campings maar soms moeten er keuzes gemaakt worden. Dat gebeurde ook bij de website Zoover waarop deelnemers hun ervaringen kunnen delen en meningen en punten kunnen geven. Zoover heeft een lijstje van de 5 beste Spaanse campings samengesteld aan de hand van de beoordelingen die men plaatste tussen 1 januari 2016 en juni 2017. Hieronder is hun lijst te vinden.

Wellicht staat jouw favoriete camping in het onderstaande lijstje van 5 beste campings in Spanje en wellicht ook niet en zal die ene andere camping volgens jou een plaatsje verdienen. Er moeten echter keuzes gemaakt worden en dit keer baseren wij ons op de informatie van de website Zoover, bij iedereen inmiddels wel bekend natuurlijk. De campings die hieronder vermeld staan zijn te vinden aan de Costa Brava en Costa Dorada, bestemmingen die doorgaans makkelijker met de eigen auto te bereiken zijn vanuit Nederland of België.

5- Camping & Resort Sanguli (Salou, Costa Dorada)

Op de vijfde plaats is de camping Sanguli geëindigd die tegenwoordig de naam Sanguli & Resort Sanguli heeft gekregen omdat ze flink hebben uitgebreid in de winter 2016/2017. Zo is er een heel nieuw deel bijgekomen welke helemaal in het teken staat van Afrika en heeft men vele verbeteringen doorgevoerd op de hele camping. Het feit dat deze camping al jaren hoog in de lijsten voorkomt heeft de camping te danken aan de service, de faciliteiten en het feit dat het dichtbij de populaire badplaatsen Salou en Cambrils ligt. Bekijk de website van de camping.

4- Valldaro (Playa d’Aro, Costa Brava)

Camping Valldaro is zeer populair bij Nederlandse kampeerders die of met de eigen caravan of camper komen of een van de huisjes of stacaravans huren om iets luxer en makkelijker op een camping te overnachten. Het gaat in dit geval om een 4 sterrencamping die mooi gelegen is in een bosrijke omgeving en toch op slechts loopafstand van de stranden. Bekijk de website van de camping.

3- Camping Las Palmeras (Sant Pere Pescador, Costa Brava)

Nog een camping gelegen aan de populaire Costa Brava in een gemeente die wellicht niet zo bekend is als Playa d’Aro of Lloret de Mar maar wel bekend is bij de campinggangers die van rust en natuur houden. De camping zelf ligt op loopafstand van de zee met een groot en lang strand en ook het dorpje Sant Pere Pescador is niet ver weg. Camping Las Palmeras staat net zoals Camping Sanguli in Salou al jaren hoog in de lijst en dat zal niet voor niets zijn. Bekijk de website van de camping.

2- Casa Valerosa (El Perelló, Costa Dorada)

Een verrassende nummer twee op deze lijst, althans voor de meeste lezers maar zeker niet voor diegene die er al eens geweest zijn. Camping Casa Valerosa is gelegen in een klein plaatsje genaamd El Perelló in het zuiden van de provincie Tarragona aan de Costa Dorada. Hier vind je zeker geen massatoerisme en draait alles om de rust en de natuur. De camping heeft Nederlandse eigenaren, te weten Bas en Els, die in korte tijd ervoor gezorgd hebben dat de Casa Valerosa een 9,5 beoordeling heeft op Zoover. Bekijk de website van de camping.

1- Camping Estartit (L’Estartit, Costa Brava)

Helemaal in het noordoosten van Spanje, tegen de Frans/Spaanse grens aan ligt het dorp Estartit waar de Camping Estartit te vinden is. Deze camping aan de Costa Brava is een kleine, gezellige familiecamping waar schaduwrijke campingplaatsen in een groene en beboste natuurlijke omgeving te vinden zijn. De camping zelf ligt op loopafstand naar het strand en het dorp Estartit, een van oorsprong oud vissersdorpje maar waar het toerisme nu belangrijker is geworden zonder massaal te worden als andere soortgelijke kustplaatsen. Op de website van Zoover is een interview te lezen met Steven Vrancken, de eigenaar van Camping Estartit. Bekijk de website van de camping.

Andere campings

Uiteraard zullen er veel meer campings zijn die populair zijn en wellicht een plaatsje verdienen op een lijst van beste campings maar … gekeken naar de beoordelingen op Zoover is men tot deze keuze gekomen bij de beoordelingswebsite. Heb jij echter nog tips voor andere campings, laat het ons dan weten door een reactie te plaatsen, wie weet maken we dan onze eigen lijst aan van beste campings in Spanje 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Zijn jullie wel zelf op de campings wezen kijken sanguli hoort gewoon op plek 1 mooie zwembaden genoeg bedjes super schoon alles vriendelijke mensen top camping!!!

  1. Ja, de redactie komt er dagelijks langs en is zeer bekend met deze camping. De lijst is dan ook samengesteld door Tripadvisor

 2. Beste schrijver van dit artikel. Er kan er maar 1 de beste zijn en geen 5. Dus niet de 5 beste maar de beste 5. Net zoiets als de 5 eersten ipv de eerste 5

 3. wat een onzinnige uitslag van zoover!!! er zijn nog veel meer hele goeie campings aan de costa brava en zeker ook in estartit. dit zegt niks want is vaak gebaseerd op de meningen van vaste klanten, dus niet echt objectief te noemen.

 4. Sorry het moet zijn Camping El Jardin El Campello, het ligt op de grens San Juan.

   1. De camping ligt vlak naast de zondag markt in El Campello, en dan bedoel ik niet de markt tegenover het honden park vlak bij het politie bureau maar de zondag markt aan de grens San Juan.

    Ik heb zelf nog nooit op de camping El Jardin gestaan maar ieder jaar gaat ik er meerdere malen heen als familie of vrienden daar gaan staan en die zijn dan ook zeer tevreden.

 5. Camping El Jardin in San Juan(Alicante) is ook een zeer fijne camping en vooral diervriendelijk!

 6. Ik zie dat dit artikel over de beste camping in Cataluña gaat.
  Nu graag nog het lijstje van de beste in Spanje.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken