skip to Main Content
Twee meter lange haai zwemt tussen toeristen bij strand Mallorca (video)

Twee meter lange haai zwemt tussen toeristen bij strand Mallorca (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Het was wel even schrikken geblazen toen de toeristen en lokale bevolking die lekker verkoeling zochten in de zee voor de kust van het Illetes strand van Palma op Mallorca oog in oog stonden met een twee meter lange haai. Dit gebeurde zaterdagmiddag tussen 12 en 12.30 uur toen enkele strandgasten de haai zagen. Er was echter geen tijd genoeg en reden om de mensen uit het water te halen aangezien de haai snel weer weg zwom.

Waarschijnlijk hebben veel aanwezigen het nieuws van de haai bij hun strand pas de dag erna gelezen in de kranten aangezien de aanwezigheid niet lang duurde. Men had niet eens tijd genoeg om alle mensen uit het water te halen want de haai werd gezien en zwom daarna zelf weer snel weg, waarschijnlijk geschrokken van de vele mensen in het water.

Het ging om een twee meter lange haai van het tintorera soort ofwel de grote blauwe haai die wel vaker gezien wordt voor de kust van Spanje. In principe is dit voor de mens geen gevaarlijke soort en wordt deze alleen dicht bij de kust of strand gezien als deze gedesoriënteerd is als consequentie van een ziekte. Dat was waarschijnlijk dit keer ook het geval.

Er is dus niemand gewond geraakt of aangevallen en het bleef slechts bij de schrik. De Britse pers zal er wel weer een spektakel van gaan maken, iets wat ze vorige week ook al deden toen een persoon gebeten werd door een haai of grote vis.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Zal toch wel een spectaculaire ervaring geweest zijn !!!!
    Ja en de pers die zoekt sensatie anders leest er niemand een krant. Dus, alles fijn opblazen daar zijn ze straf in.

  2. Bestaat er nu iets waarover de Britse pers geen heisa over zou maken. Ze zouden beter in de pers schrijven hoe hun landgenoten zich misdragen in Spanje.

  3. Haaien zijn zelden gevaarlijk tenzij ze zich in het nauw gedreven voelen. Heb diverse keren met haaien gedoken, blijf rustig, respecteer ze en zorg dat ze zich niet bedreigd voelen, want dan gaan ze zich verdedigen, zoals ieder dier dat in het nauw gedreven wordt….

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken