skip to Main Content
Lente 2018 was de regenachtigste sinds 1965 in Spanje
Freepik

Lente 2018 was de regenachtigste sinds 1965 in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Lente 2018 was de regenachtigste sinds 1965 in Spanje

Freepik

MADRID – De zomer is in Spanje met een knaller begonnen met enorm hoge temperaturen en zomers weer in bijna het hele land maar met name langs de Middellandse Zeekust en op de Balearen. Maar de voorafgaande lente was echter regenachtiger dan alle voorgaande jaren waarbij de weer experts spreken over de regenachtigste sinds 1965.

Gedurende de lente van dit jaar is er gemiddeld meer regen gevallen dan alle andere jaren daarvoor en zelfs meer dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar.

Het heeft gemiddeld 317 liter per m2 geregend de afgelopen lente wat 83% meer is dan het gemiddelde. Het oude record werd gemeten in de lente van 1971 met 313 liter en in 2013 met 288 liter per m2. Vooral de maanden maart en april waren erg regenachtig terwijl mei normaal wordt genoemd.

In sommige delen van het land heeft het meer geregend dan normaal tot zelfs 200% meer zoals in Andalusië, Extremadura, Castilla-La Mancha, delen van Castilla y León, het noorden van Aragón, het zuiden van Galicië en de eilanden Mallorca en Menorca.

De lente 2018 heeft ook diverse stormen gehad die sinds enkele maanden namen hebben gekregen zoals de Emma, Félix, Gisele en Hugo stormen (borrascas).

De lente is over het algemeen ook kouder geweest dan normaal en de vierde koudste periode van deze eeuw. De maand maart was over het algemeen 1,3 graden kouder dan het gemiddelde terwijl de maanden april en mei weer redelijk normaal waren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Maar dat gold niet voor het zuidoosten van Spanje, waarde droogte gewoon doorgaat. Daar was juist de vorige winter kletsnat.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by