skip to Main Content
WK-2018: Spanje speelt 2-2 gelijk tegen Marokko maar eindigt als eerste van Groep B
123RF

WK-2018: Spanje speelt 2-2 gelijk tegen Marokko maar eindigt als eerste van Groep B

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

WK-2018: Spanje Vs Marokko 2-2

123RF

VOETBAL – Voor Spanje was het de laatste groepswedstrijd en voor Marokko de laatste wedstrijd van het Wereldkampioenschap 2018. Voor Marokko was er niets meer te winnen dan de eer en wellicht een puntje in Groep B maar voor Spanje was winst belangrijk om als eerste te eindigen in Groep B. Uiteindelijk eindigde de laatste groepsfase wedstrijd in ….

Het was pas de derde keer ooit dat Spanje tegenover Marokko stond waarbij dat de laatste twee keren gebeurde in 1961 en 1962. Op papier was de eindelijk in het rood spelende (de vorige twee wedstrijden speelden ze in het wit) Spanje de sterkste maar het was toch Boutaib die voor Marokko dankzij een misverstand tussen Iniesta en Ramos in de 14e minuut het eerste doelpunt wist te maken.

Iniesta maakte zijn fout in de 19e minuut goed door aanvaller Isco een mooie voorzet te geven die daarna de gelijkmaker wist te scoren waarna het 1-1 werd. Boutaib had in de 23e minuut voor Marokko een nieuwe mogelijkheid maar dit keer stond de Spaanse doelman De Gea wel goed.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, over en weer gespeeld totdat Marokko een mooie kans had in de 54e minuut maar de bal ging op de lat van doelman De Gea. Het was echter in minuut 81 dat En-Nesyri met een kopbal de 1-2 maakte voor Marokko.

In de 90e minuut werd er nog een doelpunt gemaakt door Spanje maar die werd in eerste instantie afgekeurd door de lijnrechter maar later goedgekeurd door de videoref (VAR) waardoor het dus toch een gelijkspel werd van 2-2 dankzij een treffer van Iago Aspas.

Op hetzelfde moment dat Spanje het tweede doelpunt maakte werd er in de andere groepsfase wedstrijd tussen Iran en Portugal ook een 1-1 gelijkspel gemaakt waardoor Spanje wat betreft het aantal punten Spanje en Portugal gelijk stonden als eerste respectievelijk tweede van Groep B. Spanje heeft echter meer doelpunten en dus eindigt Spanje als eerste.

Het doel van Spanje was om als eerste te eindigen in Groep B aangezien ze dan de volgende knock-out wedstrijd in de achtste finale tegen de nummer twee van Groep A moeten spelen wat Rusland is. De nummer twee van Groep B speelt tegen de nummer een van Groep A wat Uruguay is en een sterkere tegenstander.

Spanje speelt de volgende wedstrijd dus tegen de makkelijkere tegenstander in de achtste finale (Rusland) die op zondag 1 juli om 16 uur wordt gespeeld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken