skip to Main Content
Zwemmende slang voor de kust van Ibiza gevonden
Diari de Ibiza

Zwemmende slang voor de kust van Ibiza gevonden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Zwemmende slang bij Ibiza gevonden

Diari de Ibiza

IBIZA – Geen paniek, er is geen sprake van een invasie van slangende zwemmen in de zee bij Ibiza maar wel een aanwezigheid van heel weinig slangen in de zee. In april van dit jaar was er een groep die met de kayak voor de kust van Santa Eulària al een zwemmende slang wisten te fotograferen en nu komt daar een nieuw exemplaar bij. Het gaat in het laatste geval echter om een baby slang die naar alle waarschijnlijkheid recent uit het ei was gekomen en voor de kust van sa Cala de Sant Vicent uit het water is gehaald.

Ibiza heeft al enkele jaren te maken met een steeds groter wordende slangenplaag van hoofdzakelijke de culebra de escalera ofwel trapslang die tot 1.60 meter lang kan worden en de serpiente de herradura ofwel Hemorrhois hippocrepis, een soort die tot 2 meter lang kan worden.

Op de eilanden Ibiza en Formentera worden jaarlijks (met name in de zomermaanden wanneer het warm is) honderden slangen gevangen die allemaal vernietigd worden omdat de slangen anders zijn dan op het vasteland van Spanje en eventueel het leven van die slangen in gevaar kunnen brengen. De slangen op Ibiza en Formentera zijn bijna allemaal op deze eilanden geboren.

De vrees van de autoriteiten was en is dat de slangen de overige eilandjes zoals Tagomago, es Vedrà of los Illots de Ponent voor de kust van Ibiza kunnen bereiken, gebieden waar veel vogels leven en broedgebieden zijn te vinden.

De slangen die tot nu toe gevonden zijn in zee lieten zien dat ze geen enkel probleem hadden om te zwemmen. In het laatste geval ging het dus om een kleine slang maar er zijn er meer gezien zoals in april van dit jaar toen men een slang in zee kon fotograferen die twee mijl van de kust van Mallorca verwijderd was.

Voorlopig zijn het alleen de eilanden Ibiza en Formentera die problemen hebben met de slangen en valt de overlast op de eilanden Mallorca en Menocra nog meeen wordt daar zeker niet gesproken van een plaag.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Slangende wemmen? ‘wel een aanwezigheid van heel weinig slangen in de zee’: Een rare zin dit … Ik zou het even opnieuw schrijven Remco

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken