Flixbus weer begonnen met busritten naar en vanuit Spanje

Flixbus weer begonnen met busritten naar en vanuit Spanje
Beeld: 123rf

Flixbus weer begonnen met busritten naar en vanuit Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Flixbus is opnieuw gestart met het uitvoeren van busreizen in Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en 22 andere Europese landen. Omdat veel binnengrenzen (dus binnen de EU) weer open zijn is het ook weer mogelijk om over de weg met de low cost busmaatschappij tussen EU-landen te reizen. Flixbus verzorgt binnen Spanje geen busreizen maar verbindt in de eerste fase wel 24 (van de 45) Spaanse bestemmingen met het buitenland.

Het Duitse FlixBus verbindt met haar intercity bussen 45 Spaanse steden met 10 Europese landen en heeft in 2019 op haar internationale verbindingen met Spaanse bestemmingen in totaal 930.000 passagiers vervoerd. Dat is net geen miljoen maar wel een stijging van maar liefst 69% ten opzichte van de aantallen passagiers in 2018.

Vóór de corona-crisis en de noodtoestand had Flixbus internationale verbindingen met 45 Spaanse steden maar Flixbus begint het nieuwe post-corona tijdperk met 24 Spaanse bestemmingen om dit daarna geleidelijk te verhogen tot het totale aanbod, iets dat afhankelijk is van de vraag van reizigers en de corona-situatie.

HIER kun je alle bestemmingen zien die door FlixBus aangedaan kunnen worden in Spanje maar dan wel met een internationale verbinding. FlixBus biedt geen nationale (dus binnen Spanje) busverbindingen aan omdat er een soort van monopolie positie is binnen het busnetwerk in Spanje. Daar zal wel verandering in gaan komen maar tot nu toe nog niet.

Vanuit Nederland zijn er (volgens deze kaart) geen verbindingen met Spanje maar vanuit België (Brussel) kun je met FlixBus rijden naar Barcelona, Bilbao en San Sebastian.

Spanje wordt door FlixBus normaal gesproken met tien Europese landen, te weten Portugal, Frankrijk, Italië, Duitsland, België, Zwitserland, Luxemburg, Hongarije, Slovenië en Roemenië verbonden met 45 steden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.