De zomerkortingen zijn een week eerder begonnen in Spanje

De zomerkortingen zijn een week eerder begonnen in Spanje
Beeld: Europa Press

De zomerkortingen zijn een week eerder begonnen in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Traditiegetrouw beginnen op 1 juli de drie maanden durende ‘rebajas de verano’ maar veel warenhuizen, winkelketens en kleinere winkeliers hebben besloten al deze vrijdag te beginnen met de traditionele zomerkortingen. De beelden van lange wachtende rijen mensen voor de deuren van de El Corte Inglés of bij andere ketens is niet meer van deze tijd maar de zomerkortingen periode is nog steeds erg populair.

Net zoals dat traditiegetrouw de zomerkortingen in Spanje op 1 juli beginnen is dat in de Madrid regio rond 21 juni en in de Valencia regio rond 29 juni. Maar deze data zijn niet meer van deze tijd en de winkeliers zijn op veel plaatsen deze vrijdag 25 juni al begonnen met de ‘rebajas de verano’.

Na de Amazon Prime Day op 21 en 22 juni en de kortingsdagen bij AliExpress, PcComponentes en de huidige kortingen via de Semana Web bij MediaMarkt of bij de veilingsite eBay, zijn nu ook de grote warenhuizen zoals de El Corte Inglés en winkels zoals H&M, Tendam (Cortefiel, Springfield, Women Secret), H&M, Mango, en ook Inditex (Zara, Oysho, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius), Kiabi, Primark, Decathlon, Pimkie, C&A eerder met de kortingen begonnen.

Vrije kortingsdagen

Sinds het jaar 2012 is het mogelijk voor de winkeliers in Spanje om het hele jaar door kortingen aan te bieden waardoor de traditionele kortingsperiodes een beetje zijn verdwenen. De Confederación Española de Comercio (CEC) vindt echter dat het voor de winkels, winkeliers en consumenten erg belangrijk is als deze traditionele zomer- en winterkortingen weer terug zouden keren in het land.

Primeras & Segundas rebajas

Aangezien de uitverkoop in de zomermaanden zo lang duurt, verdelen ze deze vaak in ‘primeras rebajas’ ofwel de eerste uitverkoop die meestal de eerste twee of drie weken zijn en de ‘segundas rebajas’ ofwel de tweede uitverkoop die na de tweede of derde week plaatsvindt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.