Search
menu
Search

Mercadona verkoopt geen stroop/caramelwafels meer in Spanje

Mercadona verkoopt geen stroop/caramelwafels meer in Spanje
Beeld: SpanjeVandaag

Mercadona verkoopt geen stroop/caramelwafels meer in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Slecht nieuws voor alle in Spanje wonende zoetekauwen en natuurlijk Nederlanders die dagelijks of wekelijks hun boodschappen doen bij de Mercadona. Na vijf jaar heeft de Spaanse supermarktketen Mercadona besloten te stoppen met de verkoop van de stroopwafels wat eigenlijk caramelwafels zijn. Het goede nieuws is dat deze caramelwafels op steeds meer plaatsen te koop zijn in Spanje zoals bij de Aldi, Lidl en Carrefour (en natuurlijk bij de winkels en supermarkten met Nederlandse producten in Spanje).

In oktober 2017 schreven wij nog enthousiast dat Mercadona was begonnen met de verkoop van Nederlandse stroopwafels onder de naam ‘galletas gofre caramelo’ wat dus eigenlijk caramelwafels zijn. Maar helaas moeten we nu vijf jaar later melden dat Mercadona besloten heeft deze heerlijke caramelwafels niet meer te verkopen en uit het assortiment te halen.

Eerst de HEMA weg uit Spanje en dan nu ook nog de Mercadona caramelwafels? Maar zoals we eerder schreven, de caramelwafels zijn in Spanje bij steeds meer supermarkten te vinden zoals de Aldi, Lidl en Carrefour. Dus helemaal caramelwafel-loos zijn de Nederlanders in Spanje en Spaanse zoetekauwen nog niet. Mercadona had echter wel de goedkoopste caramelwafels want een pakje van 10 stuks had een prijs van 1,75 euro die gemaakt werden door De Banketgroep B.V. in Tilburg.

Mercadona is niet alleen gestopt met de verkoop van de Nederlandse ‘galletas gofre caramelo’ maar ook met de Belgische ‘Gofres Clásicos con chocolate’ ofwel de klassieke wafels met chocolade. Deze wafels worden in Alicante gemaakt en zijn nu bij de Mercadona alleen nog in de klassieke versie dus zonder chocolade te vinden (2 stuks voor 1,25 euro).

Caramelwafels als ontbijt?

We stuiten ook op een artikel van de Catalaanse website/krant ElNacional.cat waarin op 2 mei 2022 het artikel met de headline: ‘Mercadona trae a España el desayuno más típico en Holanda’ ofwel ‘Mercadona brengt het typische Nederlandse ontbijt naar Spanje’ te lezen is. Daarin worden de caramelwafels omschreven als een typisch Nederlands ontbijt. 

Persoonlijk ken ik niemand in Nederland die een stroopwafel bij het ontbijt eet maar het is wel leuk dat de schrijver van dat artikel meent dat heel Nederland stroopwafels als ontbijt eet. Gelukkig staat in hetzelfde artikel ook dat de caramelwafel ook genuttigd kan worden bij de koffie of tussendoor.

Ga naar de inhoud