skip to Main Content
Europese coalitie wil meer militaire inbreng van Spanje in de strijd tegen IS

Europese coalitie wil meer militaire inbreng van Spanje in de strijd tegen IS

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

miliairen1aMADRID – Na de recente bloedige aanslagen in Frankrijk en België willen de Europese ministers van justitie dat Spanje meer militairen gaat inzetten in de strijd tegen de Islamitische Staat (IS). Op dit moment heeft Spanje al 300 militairen die in Syrië en Irak meehelpen met de strijd tegen de terroristen maar men wil nog eens 100 militairen meer zien van Spanje.

Voor de ministers van justitie van de Europese landen kan de strijd tegen IS niet stoppen en moet deze heftiger worden voordat er nog meer bloedige aanslagen op Europese doelwitten komen. Spanje zit in de strijd tegen IS zeker niet stil en naast de 300 militairen die het land al naar Syrië en Irak heeft gestuurd om daar te plaatse te helpen in de strijd tegen de terroristen, is de politie in eigen land druk met het aanhouden van IS-ronselaars en mogelijke terroristen.

Sinds januari 2015 doet Spanje mee met de Europese coalitie tegen de IS, of in het Spaans Estado Islámico. Spanje is in Irak en Syrië aanwezig met 300 militairen die weliswaar niet actief meedoen in de strijd tegen de IS-strijders maar wel al meer dan 5.000 Irakese militairen en honderden Syrische militairen hebben opgeleid.

Inmiddels heeft de Spaanse regering in functie de 100 extra militairen toegezegd en zullen zij binnenkort naar een van d eerder genoemde landen vertrekken om de daar aanwezige Spaanse militairen en Guardia Civil agenten te helpen met het opleiden en begeleiden van de lokale militairen in Syrië en Irak – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken