skip to Main Content
Nieuwe restaurant van Lionel Messi geopend in Barcelona

Nieuwe restaurant van Lionel Messi geopend in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

restaurant messi barcelonaBARCELONA – Sinds vorige week donderdag heeft Barcelona er een nieuw restaurant bij gekregen, dit keer echter niet zo maar een eetgelegenheid want deze heeft als mede-eigenaar Lionel messi. Het “Bellavista del Jardín del Norte” restaurant ligt aan de Carrer d’Enric Granados 86-88 op slechts 10 minuten lopen van het Camp Nou voetbalstadion. Het gaat weliswaar om een internationaal restaurant maar er zijn veel Argentijnse details terug te vinden en ook dingen die verwijzen naar de geboortestad Rosario van de “Pulga”, om nog maar te zwijgen over de menukaart.

Een van de belangrijkste en waarschijnlijk binnenkort ook de populairste gerechten is de “milanesa napolitana a caballo”, iets waar de Argentijnse Messi gek op schijnt te zijn. Dit gerecht bestaat uit ossenhaas met gebakken ham, fiambre afgeleid van varkensvlees, tomaat, mozzarella en een gekookt ei en vervolgens helemaal gepaneerd wat al voor 10,50 euro te eten is.

Uiteraard is Messi zelf niet achter de bar, als ober of in de keuken te vinden maar is zijn naam gelinkt met het restaurant. Samen met zijn broer Rodrigo heeft hij geïnvesteerd in het nieuwe restaurant en ongetwijfeld zullen hij en zijn familie en wellicht mede FC Barcelona spelers regelmatig op bezoek komen. Het gaat hier om een samenwerking tussen de gebroeders Messi en de ondernemers Jan Carlos, Borja en Pedro Iglesias die in Barcelona al meerdere restaurants beheren.

Het gaat in het geval van de Bellavista del Jardín del Norte restaurant om een oppervlakte van 1.000 vierkante meter binnen en nog eens een tuin/terras van dezelfde afmetingen. Binnen is alles opgezet als een klein dorp met plein, bars en eethoeken die meteen doen denken aan een Argentijns dorp. Volgens de Spaanse media zijn er veel gelijkenissen te vinden met de stad Rosario waar Messi geboren is.

Voor meer informatie, menukaart en foto’s kun je naar de website van het restaurant of de Facebook pagina gaan. Mocht je dus naar Barcelona komen deze zomer en van voetballen houden (en van Argentijns eten) dan moet je het Messi restaurant bezoeken, maak wel even een reservering want het zal ongetwijfeld druk zijn – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by