skip to Main Content
Een door België voor drugssmokkel gezochte Nederlander opgepakt in Málaga

Een door België voor drugssmokkel gezochte Nederlander opgepakt in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De politie heeft in de gemeente Benalmádena aan de Costa del Sol een 34-jarige Nederlander aangehouden voor drugssmokkel. Voor de Nederlander was een Europees opsporingsbevel uitgegeven door de autoriteiten van België die hem zochten voor o.a. de smokkel van drugs. De Nederlander had namelijk geprobeerd via containers drugs de haven van Antwerpen binnen te smokkelen. Sindsdien werd er naar de man afkomstig uit Roosendaal gezocht.

Volgens de Belgische justitie gaat het om een Nederlander die als belangrijkste persoon in een drugsbende gezien wordt. De 34-jarige Nederlander zou lid zijn van een bende die drugs via de haven van Antwerpen België binnen smokkelde. Hierbij maakte de bende gebruik van containers die op strategische wijze geplaatst werden tussen de duizenden containers die dagelijks aankomen in de drukke haven van Antwerpen. Volgens het onderzoek werden datasystemen van havenbedrijven gekraakt om zo de drugs in veilige containers te verstoppen. De Belgische politie vond in 2011 en 2013 respectievelijk 2.200 kilo cocaïne en 1.100 kilo heroïne in diverse containers.

De bende werd weliswaar ontmaskerd en vele leden werden gearresteerd maar de nu aangehouden Nederlander ontsprong de dans en verhuisde naar het buitenland. Nu is gebleken dat dit dus Spanje was en de Costa del Sol waar hij al enkele jaren woonachtig was in de gemeente Benalmádena. Afgelopen 20 juli wisten agenten van de Policía Nacional de Nederlander te lokaliseren waarop men op onderzoek uitging. In eerste instantie overhandigde de Nederlander een paspoort waarop stond dat hij uit Estland kwam maar later bevestigde hij dat hij de gezochte Nederlander was waarop hij werd gearresteerd en voorgeleid aan de rechter. Waarschijnlijk zal de Nederlander worden uitgeleverd aan België.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Zo blij dat Nederlanders en Belgen elkaar hier ook weer niet bekritiseren en elkaar de schuld geven.
    Ik ben Belgisch EN heb ook Nederlandse vrienden. Conclusie : in beide landen goed en minder goed volk.
    Hoop dat mijn reactie massaal gelezen wordt.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken