skip to Main Content

Enorme stortbui zorgt voor wateroverlast in de provincie Gerona

Enorme stortbui zorgt voor wateroverlast in de provincie Gerona

Diari de Girona

GERONA – De inwoners van delen van de provincie Gerona werden dinsdagmiddag verrast door een enorme stortbui. De regenbui duurde niet langer dan 30 minuten maar er viel meer dan genoeg regen om voor wateroverlast te zorgen. Daarnaast zorgde de regen ervoor dat de temperatuur plots daalde van 33 naar 18 graden.

In enkele delen van de provincie Gerona kwam 54 liter per m2 aan regenwater naar beneden. In de stad Gerona zelf werd 40 liter per m2 geregistreerd, genoeg om straten blank te zetten en voor veel overlast te zorgen. Andere gemeenten zoals Salt, Besacnò en Sarrìa de Ter hadden soortgelijke problemen.

De stortbui duurde niet veel langer dan 30 minuten en ging gepaard met hevige wind en op sommige plaatsen hagel, zoals in de Garrotxa en Selva delen van de provincie. Vooral de gemeenten Castellfollit de la Roca en Sant Joan les Fonts hadden te maken met een hagelstorm.

In de stad Gerona was er door de hevige regenval een complete chaos op de weg. Straten en pleinen stonden blank en bij viaducten kon men niet rijden omdat de wegen vol stonden met water.

De regen heeft er echter ook voor gezorgd dat de Ter rivier plots veel meer water te verwerken kreeg, van 9 naar 32 kubieke meter.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken