skip to Main Content
Griekenland heeft geen hulp van Spanje nodig bij bestrijding bosbranden
Meteoweb

Griekenland heeft geen hulp van Spanje nodig bij bestrijding bosbranden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Griekenland heeft geen hulp van Spanje nodig bij bestrijding bosbranden

Meteoweb

MADRID – Spanje was een van de eerste landen die Griekenland hulp heeft aangeboden om de enorme bosbranden nabij Athene helpen te bestrijden. Er werden twee blusvliegtuigen gestuurd en men wilde al brandweermannen naar Athene vliegen. Griekenland heeft alle hulp, inclusief die van Spanje, voorlopig echter afgewezen omdat de weersomstandigheden gunstiger zijn geworden.

De ergste bosbranden sinds jaren hebben tot nu toe al geleid tot 70 doden. Gezien de ernst van de bosbrand en het feit dat deze akelig dichtbij de hoofdstad Athene komt op slechts 30 km afstand, hebben diverse Europese landen inclusief Israël hun hulp aangeboden.

Spanje, een land met een grote kennis en veel ervaring op het gebied van bosbranden, was een van de eerste landen die hulp stuurde in de vorm van twee blusvliegtuigen. Ook het eiland Cyprus was een van de eerste om hulp te bieden.

Op dinsdag stuurde de Griekse regering van Alexis Tsipras een verzoek om hulp bij het bestrijden van de branden en het evacueren van mensen maar later die dag werd dat internationale hulpverzoek weer ingetrokken. Die keuze werd door de Griekse autoriteiten genomen nadat er een verbetering in de weerssituatie was.

Meerdere landen waaronder Frankrijk, Spanje, Italië, Bulgarije, Israël en Polen hebben hun hulp aangeboden aan Griekenland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken