Meer dan 600 handtekeningen voor een hondenstrand op Menorca

Oeps ... foto ontbreekt!

Meer dan 600 handtekeningen voor een hondenstrand op Menorca

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MENORCA – De stad Ciutadella op het Balearen eiland Menorca heeft nog geen hondenstrand maar de hondenliefhebbers willen dat wel graag hebben. Op zich is het gebrek van een ‘playa de perros’ in de stad vreemd want er zijn meer dan genoeg stranden en baaien te vinden waar honden niemand lastig zouden hoeven te vallen en waar niemand zich hoeft te storen aan de honden die plezier hebben op het strand en in zee.

Het dierenopvangcentrum Protectora d’Animals in de stad Ciutadella is een actie gestart waarmee men zoveel mogelijk handtekeningen wil ophalen om deze daarna aan de gemeente Ciutadella te presenteren. De actie is nog maar net begonnen en er zijn nu al meer dan 668 handtekeningen verzameld. 

Overigens wil men geen gebruik maken van het populaire Change.org en is het alleen mogelijk een handtekening te plaatsen in diverse winkels en bij dierenartsen op het eiland zelf om zo te voorkomen dat mensen die niet op het eiland wonen handtekeningen zetten.

Het voorstel van de Protectora d’Animals is om een of twee stranden beschikbaar te stellen voor de honden en hun baasjes maar niet de hele dag. Als dat al kan voor 9 uur ‘s morgens en daarna weer vanaf 19 uur ‘s middags dan is men al tevreden. Op die manier worden de warme momenten op een dag vermeden want dan zal er toch niemand zijn die van het strand gebruik maakt met hun hond en kan niemand hinder ondervinden van de honden die plezier hebben in zee en op het strand.

Op dit moment zijn er drie stranden te vinden op Menorca waar het is toegestaan om met honden op het strand te komen en alledrie bevinden deze zich in de gemeente Es Migjorn met daarnaast veel beperkingen.

Het is de bedoeling tot 3.000 handtekeningen te komen waarna deze aan de burgemeester van Ciutadella worden gepresenteerd. Met zo’n groot aantal kan de gemeente niet ander dan haar inwoners tevreden houden.

Ga naar de inhoud