Politie Torrox verwijdert strandstoelen en parasols

Politie Torrox verwijdert strandstoelen en parasols
Beeld: Voorbeeldfoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Voor het zesde opeenvolgende jaar is de politie van Torrox begonnen met het schrijven van boetes aan en het weghalen van strandstoelen en parasols van degene die deze ‘s morgensvroeg plaatsen. Volgens de gemeentelijke verordening is het verboden om stoelen en parasols neer te zetten op de stranden van de gemeente. 

Torrox was in 2014 de eerste Spaanse gemeente die een verbod op het plaatsen van strandstoelen en parasols invoerde waarna ondanks de controverse veel gemeenten volgden. Met de verordening wil de gemeente paal en perk stellen aan het typische fenomeen waarbij strandgasten al vroeg in de morgen ‘hun’ stukje strand reserveren door een stoel en/of parasol te plaatsen.

Ook dit jaar zal de politie weer optreden en de agenten zijn alweer begonnen met het weghalen van de parasols en strandstoelen die door de vroege strandgangers neergezet worden of de hele nacht met kettingen aan palen vastgemaakt worden. Mochten de agenten het noodzakelijk vinden kan men bij herhaaldelijk gedrag ook boetes van 30 euro uitschrijven.

Traditie

Deze praktijk van ‘strandje-reserveren’ gebeurt met name ’s morgensvroeg en altijd precies langs de waterlijn. De stoelen en parasols worden, meestal door de man, geplaatst en voorbereid waarna een echtpaar misschien pas uren later naar ‘hun’ stukje strand komt. Dit is een fenomeen dat niet alleen in Torrox plaatsvindt maar overal langs de Spaanse kust.

Duitse en Engelse toeristen staan erom bekend dat zij hun handdoeken neerleggen op de zonnebedden rondom de zwembaden van hotels maar de Spanjaarden doen in principe hetzelfde maar dan op het strand.

Het gebeurt dan ook maar al te vaak dat er ruzies ontstaan op de stranden omdat iemand zomaar een stoel of parasol weg heeft gehaald waarbij er soms zelfs cirkels in het zand getrokken worden rondom stoelen en parasols om de ‘limiet’ aan te geven. Daarnaast worden volgens de gemeente de schoonmaakwerkzaamheden van het strand personeel ernstig gehinderd en kunnen minder mensen gebruik maken van delen van het strand.

Mochten er deze zomer stoelen en parasols worden aangetroffen dan mag de gemeente deze weer zonder pardon weghalen. Bij herhaaldelijke plaatsing kan de eigenaar van de stoel en parasol zelfs een bekeuring (30 euro) krijgen maar de gemeente Torrox hoopt dat het ook dit jaar niet zover zal komen (al is dit andere jaren al vaker voorgekomen).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.