Politie Torrox verwijdert strandstoelen en parasols

Politie Torrox verwijdert strandstoelen en parasols
Beeld: Voorbeeldfoto

MÁLAGA – Voor het zesde opeenvolgende jaar is de politie van Torrox begonnen met het schrijven van boetes aan en het weghalen van strandstoelen en parasols van degene die deze ‘s morgensvroeg plaatsen. Volgens de gemeentelijke verordening is het verboden om stoelen en parasols neer te zetten op de stranden van de gemeente. 

Torrox was in 2014 de eerste Spaanse gemeente die een verbod op het plaatsen van strandstoelen en parasols invoerde waarna ondanks de controverse veel gemeenten volgden. Met de verordening wil de gemeente paal en perk stellen aan het typische fenomeen waarbij strandgasten al vroeg in de morgen ‘hun’ stukje strand reserveren door een stoel en/of parasol te plaatsen.

Ook dit jaar zal de politie weer optreden en de agenten zijn alweer begonnen met het weghalen van de parasols en strandstoelen die door de vroege strandgangers neergezet worden of de hele nacht met kettingen aan palen vastgemaakt worden. Mochten de agenten het noodzakelijk vinden kan men bij herhaaldelijk gedrag ook boetes van 30 euro uitschrijven.

Traditie

Deze praktijk van ‘strandje-reserveren’ gebeurt met name ’s morgensvroeg en altijd precies langs de waterlijn. De stoelen en parasols worden, meestal door de man, geplaatst en voorbereid waarna een echtpaar misschien pas uren later naar ‘hun’ stukje strand komt. Dit is een fenomeen dat niet alleen in Torrox plaatsvindt maar overal langs de Spaanse kust.

Duitse en Engelse toeristen staan erom bekend dat zij hun handdoeken neerleggen op de zonnebedden rondom de zwembaden van hotels maar de Spanjaarden doen in principe hetzelfde maar dan op het strand.

Het gebeurt dan ook maar al te vaak dat er ruzies ontstaan op de stranden omdat iemand zomaar een stoel of parasol weg heeft gehaald waarbij er soms zelfs cirkels in het zand getrokken worden rondom stoelen en parasols om de ‘limiet’ aan te geven. Daarnaast worden volgens de gemeente de schoonmaakwerkzaamheden van het strand personeel ernstig gehinderd en kunnen minder mensen gebruik maken van delen van het strand.

Mochten er deze zomer stoelen en parasols worden aangetroffen dan mag de gemeente deze weer zonder pardon weghalen. Bij herhaaldelijke plaatsing kan de eigenaar van de stoel en parasol zelfs een bekeuring (30 euro) krijgen maar de gemeente Torrox hoopt dat het ook dit jaar niet zover zal komen (al is dit andere jaren al vaker voorgekomen).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

9
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ted.

Onvoorstelbaar A Sociaal!! Egoistishenz.enz. deze mensen hebben nu in 2019 nog steeds niet geleerd Mel met andere mensen rekening te houden ! ik heb een heel erge hekel aan dit soort mensen die zo ‘n gedrag vertonen Eigenlijk is het ZIELIG! ,Ted.

skbeetje

Het is toch eigenlijk een zielige vertoning hé. In feite moet je medelijden hebben met zulke mensen. Ze zullen verder ook wel niks hebben…….dan maar een stukje strand.

Lenneke

Wat dachten we van de Duitsers op onze stranden?
“ nein, das ist mein “koil”!verder kunnen de Nederlanders er ook wat van he?

Raul

Doorgeschoten individualisme? Of gewoon asociaal gedrag?

ad

In 1966 begonnen de Spaanse mensen ook naar het strand te komen en hun stoelen te plaatsen zelfs meer dan 8 stuks op het strand rechtover de camping Dorada in La Pineda d Salou toen noemde dat zo nu La Pineda. Kon niet meer makkelijk zitten, ze keken raar dat we in tenten leefden, later kochten de Spaanse lui de tenten op en werd het duurder dan huurde we een appartement die goedkoper uitkwam den op een camping. Vele Nederlanders denken dat het goedkoper is .neen ik tegendeel in Salou Camping Sanguli is het nu enorm duur geworden over genomen… Lees verder »

Harm

ad In 1966 woonde ik in Cadiz daar stond het strand toen vol met kleine hokjes of schuurtjes wel een paar kilometer lang . Die dingen kon je huren bij de gemeente . De mensen hadden daar hun stoelen en andere strand spullen in . Ja sommigen zelfs een stapelbed . Douche en WC waren op diverse plaatsen . Ja er waren die er zelfs een gasfles hadden met 1 pit gasstel . Nu is dat verboden maar staat de auto VW busje of caravan op een parkeer plaats naast het strand en kost niets . Op betaalde parkeer plaatsen… Lees verder »

Anton

Bij recht tegenover camping Dorada was ik uw verhaal al kwijt.

emma c.

ik ook!

Fred

Wat een kinderlijk gedrag van die mensen. Stelen zit bij de mens in het bloed want ik blijf het een vorm van stelen vinden.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.