Spaanse temperaturen in Nederland en België

Spaanse temperaturen in Nederland en België
Beeld: 123rf

Spaanse temperaturen in Nederland en België

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Je hoeft deze weken niet naar Spanje te reizen als je de hitte wilt opzoeken want net zoals Spanje hebben ook andere Europese landen zoals Nederland en België te maken met hoge temperaturen. Sterker nog, de oude hitterecords zijn op woensdag verbroken in Nederland en België maar op donderdag werden deze opnieuw verbroken.

Het is nog nooit zo warm geweest in Nederland waar woensdag het kwik steeg naar 39,3 graden in Eindhoven terwijl ook België op woensdag te maken had met een hitterecord van 39,9 graden in Kleine Brogel (Peer). De hitte brengt allemaal problemen met zich mee zoals het nathouden van de wegen anders gaat het asfalt kapot, bruggen die dicht moeten en treinen die problemen hebben.

Op donderdag werden de hoge temperaturen en hitterecords van woensdag alweer van tafel geveegd en steeg het kwik in het KNMI-meetstation in Gilze-Rijen naar 40,7 graden, een temperatuur die nog nooit werd gemeten in Nederland waar het kwik nog nooit boven de 40 graden was gekomen. Ook in België werd op donderdag een nieuw hitterecord gemeten van 40,6 graden, opnieuw in Kleine Brogel (Peer).

Op donderdag werd de hoogste temperatuur in Spanje gemeten in Quinto (Zaragoza) met 40,7 graden terwijl het kwik steeg naar de 40 graden in Calanda (Teruel) en 39,8 graden in Villarrobledo (Albacete).

En Spanje?

Het hitterecord in Spanje is dit jaar nog niet verbroken en is nog steeds de 47,3 graden die gemeten werd op 13 juli 2017 om 17.10 uur in Montoro (Córdoba). Daarmee werd het oude record uit 1994 in de provincie/regio Murcia van 47,2 graden met slechts een tiende graad vervangen.

Maar ook Spanje heeft al dagen te maken met hoge temperaturen waar deze op veel plaatsen boven de 40 graden kwamen. Op woensdag werd in Hijar (Teruel) de hoogste temperatuur van Spanje gemeten met 41,4 graden terwijl het in Quinto (Zaragoza) 41,1 graden werd en in Zaragoza stad 41 graden.

Op donderdag werden er ook hoge temperaturen gemeten maar was het op het moment van de nieuwe hitterecords in Nederland niet warmer dan 39 graden (Teruel). Meer informatie volgt …

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.