Spaanse temperaturen in Nederland en België

Spaanse temperaturen in Nederland en België
Beeld: 123rf

MADRID – Je hoeft deze weken niet naar Spanje te reizen als je de hitte wilt opzoeken want net zoals Spanje hebben ook andere Europese landen zoals Nederland en België te maken met hoge temperaturen. Sterker nog, de oude hitterecords zijn op woensdag verbroken in Nederland en België maar op donderdag werden deze opnieuw verbroken.

Het is nog nooit zo warm geweest in Nederland waar woensdag het kwik steeg naar 39,3 graden in Eindhoven terwijl ook België op woensdag te maken had met een hitterecord van 39,9 graden in Kleine Brogel (Peer). De hitte brengt allemaal problemen met zich mee zoals het nathouden van de wegen anders gaat het asfalt kapot, bruggen die dicht moeten en treinen die problemen hebben.

Op donderdag werden de hoge temperaturen en hitterecords van woensdag alweer van tafel geveegd en steeg het kwik in het KNMI-meetstation in Gilze-Rijen naar 40,7 graden, een temperatuur die nog nooit werd gemeten in Nederland waar het kwik nog nooit boven de 40 graden was gekomen. Ook in België werd op donderdag een nieuw hitterecord gemeten van 40,6 graden, opnieuw in Kleine Brogel (Peer).

Op donderdag werd de hoogste temperatuur in Spanje gemeten in Quinto (Zaragoza) met 40,7 graden terwijl het kwik steeg naar de 40 graden in Calanda (Teruel) en 39,8 graden in Villarrobledo (Albacete).

En Spanje?

Het hitterecord in Spanje is dit jaar nog niet verbroken en is nog steeds de 47,3 graden die gemeten werd op 13 juli 2017 om 17.10 uur in Montoro (Córdoba). Daarmee werd het oude record uit 1994 in de provincie/regio Murcia van 47,2 graden met slechts een tiende graad vervangen.

Maar ook Spanje heeft al dagen te maken met hoge temperaturen waar deze op veel plaatsen boven de 40 graden kwamen. Op woensdag werd in Hijar (Teruel) de hoogste temperatuur van Spanje gemeten met 41,4 graden terwijl het in Quinto (Zaragoza) 41,1 graden werd en in Zaragoza stad 41 graden.

Op donderdag werden er ook hoge temperaturen gemeten maar was het op het moment van de nieuwe hitterecords in Nederland niet warmer dan 39 graden (Teruel). Meer informatie volgt …

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

In Gilze-Rijen vandaag gemeten 40.7 graden

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.