Search
menu
Search

Gerestaureerd gotische-mudejar-stijl kasteel-hotel te koop in Segovia

Gerestaureerd gotische-mudejar-stijl kasteel te koop in Segovia
Beeld: Idealista.es

Gerestaureerd gotische-mudejar-stijl kasteel-hotel te koop in Segovia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEGOVIA – Wil je een eigen kasteel hebben om elke ochtend wakker te worden als een echte kasteelheer of om een eigen luxe B&B of hotel te openen? Dat is mogelijk in het dorp Cantalejo in het gebied Sepúlveda in de provincie Segovia in Castilië en León. Voor ‘slechts’ 15 miljoen euro kun jij de eigenaar zijn van een dertiende eeuws kasteel gebouwd in gotische-mudejar-stijl wat gedurende vele jaren eigendom was van talrijke dynastieën van de Spaanse Adel en wat waarschijnlijk al door Abd-al Rahman I tijdens zijn bewind in de 8e eeuw gebouwd werd.

Feit is dat de eerste overblijfselen van dit kasteel dateren uit de 12e en 13e eeuw waarna afstammelingen van de Katholieke Koningen verantwoordelijk waren voor diverse wijzigingen, verbouwingen en uitbreidingen aan het kasteel. Nadat verschillende aristocratische families dit landgoed in bezit hebben gehad kwam het kasteel in 1856 in handen van José Galofré, schilder en eresecretaris van koningin Elizabeth II. In 1931 werd het uitgeroepen tot monument van cultureel belang.

Nu is het kasteel een luxe hotel met ruimtes voor evenementen en conferenties. Het kasteel bevindt zich op slechts 75 km van de Spaanse hoofdstad Madrid en heeft een oppervlakte van 5.950 vierkante meter en bestaat uit 25 kamers die op vijf verdiepingen liggen. Uiteraard zijn er andere grote ruimten, binnenplaatsen en tuinen en heeft het kasteel panoramische uitzichten. Het landgoed zelf is 79 ha groot en heeft verschillende bijgebouwen zoals een molenhuis en een raadselachtige piramidevormige constructie.

Ok, het is niet een prijs die elke lezer neer kan leggen maar heb je het geld of ken je investeerders die geld willen investeren in een Spaans luxe hotel, dan is dit je kans. Meer informatie en foto’s lees en bekijk je op de website van Idealista.es waar overgiens meer kastelen te koop worden aangeboden in Spanje.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?