Search
menu
Search

Cabinepersoneel Ryanair Spanje wil verder staken in augustus

Cabinepersoneel Ryanair Spanje wil verder staken in augustus
Beeld: @USOConfe / twitter

Cabinepersoneel Ryanair Spanje wil verder staken in augustus

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het cabinepersoneel van Ryanair in Spanje dat aangesloten is bij de vakbonden USO en Sitcpla staken op dit moment en nog op 25 tot en met 28 juli maar nu al wordt gesproken over meer stakingen in augustus, iets wat nu nog niet definitief is. De stakingen van ongeveer 1.000 cabinepersoneelsleden van de 1.500 die Ryanair in Spanje heeft, zal eind juli 18 stakingsdagen achter de rug hebben maar hun doelen zijn nog niet bereikt.

Deze zomer hebben inmiddels 15 van de 18 geplande stakingsdagen plaatsgevonden bij de tien luchthavens in Spanje waar Ryanair een basis heeft, te weten Madrid, Málaga, Sevilla, Alicante, Valencia, Barcelona, Girona, Santiago de Compostela, Ibiza en Palma de Mallorca. Dat gebeurde tijdens de eerste stakingsronde op 24, 25, 26, 30 juni en 1 en 2 juli en tijdens de tweede stakingsronde op 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25 juli met nog 26, 27 en 28 juli te gaan.

Deze stakingen hebben gezorgd voor honderden geannuleerde vluchten en duizenden vluchten met vertragingen, allemaal vluchten die vertrekken of aankomen bij basissen van Ryanair in Spanje, dus niet als een vlucht een basis heeft in bv. Nederland en België. 

De vakbonden USO en Sitcpla eisen verbeteringen wat betreft de salarissen en contracten voor het cabinepersoneel. Daarbij gaat het om ongeveer 1.000 werknemers want de overige 500 werknemers zijn lid van de vakbond CCOO waarmee Ryanair eerder dit jaar wel een overeenkomst wist te tekenen over salarissen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?