skip to Main Content
Aardbeving met een kracht van 2,1 op Richter schaal nabij Murcia

Aardbeving met een kracht van 2,1 op Richter schaal nabij Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

beving14bMURCIA – De regio Murcia heeft deze woensdag te maken gehad met een aardbeving met een kracht van 2,1 op de schaal van Richter. Het gaat in dit geval om een lichte beving maar gezien het feit dat deze plaatsvond om 17:42 uur en niet zo diep onder het aardoppervlak, werd deze aardbeving door veel mensen gevoeld.

Het epicentrum van de laatste beving lag nabij de plaats La Alberca, een kleine gemeente in de deelstaat Murcia. Deze regio wordt, net zoals Valencia of Andalusië, wel vaker getroffen door kleinere en soms grotere aardbevingen. In 2011 echter vond er in de plaats Lorca, tevens in Murcia, een aardbeving plaats die voor veel schade en zelfs doden zorgde.

De 112 noodtelefoons van de politie kregen deze woensdag, de dag dat er in midden Italië een allesvernietigende aardbeving had plaatsgevonden, veel meldingen van verontruste inwoners die wilden weten wat er aan de hand was. Op deze website van het Spaanse Geologische Instituut kun je alle aardbevingen die plaatsvinden bekijken.

Andere aardbevingen

Overigens was de aardbeving in Murcia niet de enige deze woensdag. Zo vonden er nog twee bevingen van 1,9 en 1,7 op de Richter schaal plaats in de zee nabij Cádiz, een beving met een kracht van 1,7 in de zee nabij Málaga, een andere beving nabij Mula in Murcia met een kracht van 1,9 en in Galicië nabij Rairiz de Veiga met een kracht van 2,3 op de schaal van Richter. Naast de beving van 2,1 bij Murcia had ook de plaats Casabermeja in Málaga om 18:09 uur te maken met een beving van 2,1 op de schaal van Richter. Lees hier alles over aardbevingen in Spanje, er zijn er meer dan je denkt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken