Zeven doden bij botsing sportvliegtuigje en helikopter boven Mallorca (UPDATE)

5 doden bij botsing sportvliegtuigje en helikopter Mallorca
Beeld: Twitter

PALMA – Bij een botsing in de lucht tussen een sportvliegtuigje en een helikopter zijn tenminste vier maar waarschijnlijk vijf personen om het leven gekomen (UPDATE: Later is bekend geworden dat er zeven personen zijn gestorven). Het gaat volgens de nationale en lokale media om twee of drie inzittenden van het sportvliegtuigje en twee inzittenden aan boord van de helikopter. De botsing gebeurde door nog onbekende reden boven het centrum van het eiland Mallorca, in de buurt van Inca.

De botsing vond deze zondagmiddag om 13.36 uur plaats toen een helikopter en een sportvliegtuigje boven de gemeente Inca in de lucht in botsing kwamen. Na deze voor alle inzittenden fatale botsing stortte de helikopter op een terrein in Inca neer en het sportvliegtuigje op een rustige weg bij Tarix.

Wat de oorzaak is van deze botsing is nog onbekend en moet nog onderzocht worden door de politie. Volgens de krant gebeurde het ongeval in een deel van het luchtruim dat niet beheerd wordt door Enaire en waar het mogelijk is voor iedereen te vliegen. De botsing zou hebben plaatsgevonden onder duizend voet wat zo’n 304 meter hoogte is.

UPDATE: Later op zondag is bekend geworden dat er niet vier of vijf maar zeven personen aan boord zaten van de helikopter en het sportvliegtuigje. Aan boord van het sportvliegtuigje zaten twee personen, inwoners van Mallorca. Aan boord van de helikopter zaten vijf personen, een Duits echtpaar bestaande uit man, vrouw en twee kinderen en een Italiaan die waarschijnlijk de piloot was.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

In Nederland maakt men melding van zeven doden, vijf Duitsers en twee Spanjaarden.

Eerder nieuws dan hier vermelde al 7 doden. Ligt er gewoon aan van welke bron het nieuws afkomt.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.