Search
menu
Search

Zeven doden bij botsing sportvliegtuigje en helikopter boven Mallorca (UPDATE)

Oeps ... foto ontbreekt!

Zeven doden bij botsing sportvliegtuigje en helikopter boven Mallorca (UPDATE)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Bij een botsing in de lucht tussen een sportvliegtuigje en een helikopter zijn tenminste vier maar waarschijnlijk vijf personen om het leven gekomen (UPDATE: Later is bekend geworden dat er zeven personen zijn gestorven). Het gaat volgens de nationale en lokale media om twee of drie inzittenden van het sportvliegtuigje en twee inzittenden aan boord van de helikopter. De botsing gebeurde door nog onbekende reden boven het centrum van het eiland Mallorca, in de buurt van Inca.

De botsing vond deze zondagmiddag om 13.36 uur plaats toen een helikopter en een sportvliegtuigje boven de gemeente Inca in de lucht in botsing kwamen. Na deze voor alle inzittenden fatale botsing stortte de helikopter op een terrein in Inca neer en het sportvliegtuigje op een rustige weg bij Tarix.

Wat de oorzaak is van deze botsing is nog onbekend en moet nog onderzocht worden door de politie. Volgens de krant gebeurde het ongeval in een deel van het luchtruim dat niet beheerd wordt door Enaire en waar het mogelijk is voor iedereen te vliegen. De botsing zou hebben plaatsgevonden onder duizend voet wat zo’n 304 meter hoogte is.

UPDATE: Later op zondag is bekend geworden dat er niet vier of vijf maar zeven personen aan boord zaten van de helikopter en het sportvliegtuigje. Aan boord van het sportvliegtuigje zaten twee personen, inwoners van Mallorca. Aan boord van de helikopter zaten vijf personen, een Duits echtpaar bestaande uit man, vrouw en twee kinderen en een Italiaan die waarschijnlijk de piloot was.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?