skip to Main Content
Zeven doden bij botsing sportvliegtuigje en helikopter boven Mallorca (UPDATE)
Twitter

Zeven doden bij botsing sportvliegtuigje en helikopter boven Mallorca (UPDATE)

PALMA – Bij een botsing in de lucht tussen een sportvliegtuigje en een helikopter zijn tenminste vier maar waarschijnlijk vijf personen om het leven gekomen (UPDATE: Later is bekend geworden dat er zeven personen zijn gestorven). Het gaat volgens de nationale en lokale media om twee of drie inzittenden van het sportvliegtuigje en twee inzittenden aan boord van de helikopter. De botsing gebeurde door nog onbekende reden boven het centrum van het eiland Mallorca, in de buurt van Inca.

De botsing vond deze zondagmiddag om 13.36 uur plaats toen een helikopter en een sportvliegtuigje boven de gemeente Inca in de lucht in botsing kwamen. Na deze voor alle inzittenden fatale botsing stortte de helikopter op een terrein in Inca neer en het sportvliegtuigje op een rustige weg bij Tarix.

Wat de oorzaak is van deze botsing is nog onbekend en moet nog onderzocht worden door de politie. Volgens de krant gebeurde het ongeval in een deel van het luchtruim dat niet beheerd wordt door Enaire en waar het mogelijk is voor iedereen te vliegen. De botsing zou hebben plaatsgevonden onder duizend voet wat zo’n 304 meter hoogte is.

UPDATE: Later op zondag is bekend geworden dat er niet vier of vijf maar zeven personen aan boord zaten van de helikopter en het sportvliegtuigje. Aan boord van het sportvliegtuigje zaten twee personen, inwoners van Mallorca. Aan boord van de helikopter zaten vijf personen, een Duits echtpaar bestaande uit man, vrouw en twee kinderen en een Italiaan die waarschijnlijk de piloot was.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken