Spanje koopt 30 miljoen potentiële coronavirus vaccins

Spanje koopt 30 miljoen potentiële coronavirus vaccins
Beeld: 123rf

Spanje koopt 30 miljoen potentiële coronavirus vaccins

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje heeft samen met andere EU-lidstaten een deal gesloten met het Britse farmaceutische bedrijf AstraZeneca. Volgens de informatie van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid heeft Spanje de eerste 30 miljoen vaccins gekocht. Deze koop vormt onderdeel van de aanschaf van de Europese Commissie van 300 tot 400 miljoen potentiële vaccins. 

Het vaccin van AstraZeneca is op dit moment nog niet in productie genomen. Het coronavirus vaccin moet eerst nog enkele klinische testfases doorlopen, waarbij het vaccin op tienduizenden deelnemers getest wordt om de bijwerkingen en andere gezondheidsrisico’s te onderzoeken en testen. Bij eerdere onderzoeksfases werden echter al veelbelovende resultaten behaald.

In eerste instantie maakten Nederland, Duitsland en Frankrijk samen een deal met het Britse farmaceutische bedrijf maar die deal werd door de Europese Commissie (EC) overgenomen waardoor de drie landen de kosten niet hoeven te betalen. Spanje deed toen niet mee in de race maar kan nu de EC de deal heeft overgenomen net zoals andere EU-lidstaten vaccins kopen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.