Regionale corona-maatregelen Catalonië zijn verlengd maar zonder avondklok

Regionale corona-maatregelen Catalonië zijn verlengd maar zonder avondklok
Beeld: 123rf (aangepast)

Regionale corona-maatregelen Catalonië zijn verlengd maar zonder avondklok

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De nu geldende regionale corona-maatregelen in de autonome regio Catalonië zijn verlengd. Vanaf vrijdag 27 augustus gelden dus gedurende zeven dagen tot 3 september dezelfde maatregelen met uitzondering van de regionale avondklok waar de regionale overheid geen toestemming voor heeft gekregen in de gemeenten waar ze dat wel wilden.

In eerste instantie wilde de regionale overheid in Catalonië een lokale avondklok in 148 gemeenten, iets dat werd afgewezen door het regionaal hooggerechtshof die alleen toestemming gaven voor 19 gemeenten. Bij een tweede poging werd om een lokale avondklok gevraagd voor 62 gemeenten maar ook dat werd afgewezen. Uiteindelijk heeft de regionale overheid ervoor gekozen om ook de nu nog geldende avondklok in 19 gemeenten te annuleren op vrijdag 27 augustus.

De lokale avondklok komt op vrijdag 27 augustus dus te vervallen in: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Mora d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter en Torroella de Montgrí.

Andere regionale corona-maatregelen zijn echter wel met zeven dagen verlengd. Op dit moment geldt in Catalonië dat het nachtleven gesloten is, dat de horeca moet sluiten om 00.30 uur en dat de sociale bijeenkomsten gelimiteerd zijn tot 10 personen. Verder mogen kustgemeenten een samenscholingsverbod uitgeven op bijvoorbeeld stranden en parken om de zogenaamde ‘botellones’ ofwel straatfeesten van jongeren tegen te gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.